Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η έναρξη θα γίνει με ποδηλατοδρομία ειρήνης, στις 7:30 το απόγευμα της Δευτέρας.

Ξεκινούν τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις στη μνήμη των 149 θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη, που διοργανώνει ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη.

Η έναρξη θα γίνει με ποδηλατοδρομία ειρήνης, στις 7:30 το απόγευμα, με σημείο εκκίνησης τη διασταύρωση Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου και τερματισμό την είσοδο του χωριού.

Την ίδια μέρα, στις 8:30 το βράδυ, στον τόπο μαρτυρίου "Οικία Νταμπούδη" θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο της Χαρούλας Αποστολίδου με τίτλο «Το Κάψιμο του Χορτιάτη. Στον ουρανό πηδούν φωτιές" με τη συμμετοχή της θεατρικής ομάδας "Ληνός" των εργαζομένων του "Γ.Ν. Παπανικολάου».

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, με επιμνημόσυνη δέηση στον "Φούρνο Γκουραμάνη", από όπου, μία ώρα αργότερα, θα ξεκινήσει η "1η Λαμπαδηφορία Ειρήνης".

Την Τετάρτη, 2 του μηνός, θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, θα ακολουθήσει προσκλητήριο νεκρών, καταθέσεις στεφάνων, καταθέσεις στεφάνων και τήρηση σιγής στη μνήμη των θυμάτων.

«Η ιστορία του Ολοκαυτώματος δεν θα σβήσει ποτέ από τη μνήμη μας» τονίζει, σε μήνυμά του, ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, προσθέτοντας: «Έχουμε μια εθνική αποστολή, ένα ιερό καθήκον. Να διατηρήσουμε την ιστορική μας μνήμη, να διδάξουμε αυτά τα γεγονότα στα παιδιά μας, που ζουν σήμερα χωρίς να φταίνε τις συνέπειες ενός άλλου πολέμου, ενός οικονομικού πολέμου, που βλέπουν το μέλλον τους να διαγράφεται σκοτεινό».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.