Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Τα μέτρα που προωθούνται οδηγούν τον αγροτικό χώρο σε αφανισμό».
Οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι των περιοχών Εμμανουήλ Παππά, Βισαλτίας και Νιγρίτας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στις 16 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για θέματα σχετικά με τη φορολογία και το ασφαλιστικό τους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Γιάννης Παναγής, υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα των Σερρών είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, για τη «σωτηρία του αγροτικού χώρου ο οποίος, με τα μέτρα που προωθούνται, οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό».

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι από σήμερα Τετάρτη εντείνεται η εκστρατεία ενημέρωσης των συναδέλφων τους. Ειδικότερα, σημείωσε ότι «αύριο (σήμερα Τετάρτη) αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής θα μεταβεί στην Κομοτηνή, την Πέμπτη στη Μαυροθάλασσα, την Παρασκευή σε Βέροια και Κατερίνη και το Σάββατο στις Φέρρες Εβρου».

Η προγραμματισμένη για χθες (Τρίτη) κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ανεστάλη λόγω της προεκλογικής περιόδου στην οποία εισήλθε η χώρα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Δημήτρης Καμπούρης.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις κατά νομό, για την πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις Περιφέρειες της χώρας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.