Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Πέθανε η «σκονισμένη κυρία» των Δίδυμων Πύργων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εικόνα της έγινε μια από τις αναγνωρίσιμες της δεκαετίας.

Η φωτογραφία της είχε γίνει σύμβολο της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στους Δίδυμους Πύργους. Η Marcy Borders, είχε γίνει γνωστή ως «σκονισμένη κυρία», όταν ο φακός την κατέγραψε καλυμμένη με τέφρα και σκυρόδεμα τη στιγμή που προσπαθούσε να ξεφύγει από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Η γυναίκα, 14 χρόνια αργότερα, απασχόλησε και πάλι τα μέσα μόνο και μόνο για να ανακοινώσουν ότι πέθανε στα 42 της μόλις χρόνια, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Η Borders, ήταν μητέρα δυο παιδιών και ζούσε στο Νιου Τζέρσεϊ, πάντα πίστευε ότι ο καρκίνος προκλήθηκε από τη σκόνη που εισέπνευσε μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. «Το πιστεύω ακράδαντα γιατί ποτέ δεν είχα καμία ασθένεια. Δεν είχα υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη ή διαβήτη», είχε πει κάποτε.

Η γυναίκα ξεκίνησε μόλις ένα μήνα πριν την επίθεση, να εργάζεται στην Bank of America. Το γραφείο της βρισκόταν στον 81ο όροφο και λεπτά πριν την τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε τον πλανήτη, καθάριζε το γραφείο της. Τότε χτύπησε το αεροπλάνο και το κτίριο άρχισε να τρέμει και να ταλαντεύεται. Η 28χρονη τότε Marcy άρχισε να τρέχει από τις σκάλες, παρακούοντας το αφεντικό της που της είπε να παραμείνει στο γραφείο.

«Εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούσαμε να βγούμε. Το κλιμακοστάσιο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές και εμείς έπρεπε να κατεβούμε. Ήμουν πεπεισμένη ότι επρόκειτο να πεθάνω. Είμαι τόσο ευτυχής που είχα τη δύναμη να φτάσω στο ισόγειο», είχε πει.

Η φωτογραφία της έγινε μια από τις αναγνωρίσιμες της δεκαετίας και συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 25 πιο ισχυρές εικόνες του περιοδικού Time.

Η ζωή της ωστόσο, άλλαξε δραματικά μετά την επίθεση:

«Έπινα πολύ και δεν έβγαινα έξω. Είχε στοιχειώσει την ζωή μου. Η ζωή μου βγήκε εκτός ελέγχου. Δεν δούλεψα ούτε μία μέρα σε σχεδόν δέκα χρόνια και από το 2011, ήμουν σε ένα πλήρες χάος. Ήμουν πεπεισμένη ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σχεδίαζε περισσότερες επιθέσεις. Κάθε φορά που έβλεπα αεροσκάφος, πάθαινα πανικό. Αν έβλεπα έναν άνδρα σε ένα κτίριο, ήμουν πεπεισμένη ότι επρόκειτο να με πυροβολήσει. Άρχισα να πίνω και να παίρνω ναρκωτικά, επειδή δεν ήθελα να ζήσω», έλεγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.