Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Συνελήφθη για τρομοκρατικό χτύπημα… 19 χρόνια μετά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σαουδάραβας κατηγορείται για μια βομβιστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 19 Αμερικανούς στρατιώτες.

Μετά από 19 χρόνια, οι σαουδαραβικές υπηρεσίες ασφαλείας κατάφεραν να συλλάβουν έναν άνδρα που φέρεται ότι ήταν ο εγκέφαλος μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην οποία έχασαν τη ζωή τους 19 Αμερικανοί στρατιώτες, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Asharq al-Awsat.

Ο Άχμετ Ιμπραχίμ αλ Μουγκάσιλ κατηγορείται ότι σχεδίασε, μαζί με τους συνεργούς τους, την επίθεση με ένα παγιδευμένο βυτιοφόρο, που διαπράχθηκε στις 25 Ιουνίου 1996 στο Χόμπαρ της ανατολικής Σαουδικής Αραβίας. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 19 Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 372 άνθρωποι.

Το βυτιοφόρο εξερράγη έξω από ένα πολυώροφο κτίριο όπου διέμεναν οι Αμερικανοί αλλά και πολλοί άλλοι αλλοδαποί.

Επικαλούμενη Σαουδάραβες αξιωματούχους, η εφημερίδα γράφει ότι ο ύποπτος κρυβόταν για μεγάλο διάστημα στο Ιράν όμως πρόσφατα εντοπίστηκε στον Λίβανο. Δεν διευκρινίζει όμως ούτε το πώς συνελήφθη, ούτε το πότε μεταφέρθηκε στη Σαουδική Αραβία.

Ο Μουγκάσιλ θεωρείται ηγέτης του στρατιωτικού τμήματος της οργάνωσης Χεζμπολάζ αλ Χιτζάζ που συνδέεται με το Ιράν. Η αμερικανική δικαιοσύνη θεωρούσε υπεύθυνη για την επίθεση την οργάνωση αυτή, όμως οι Σαουδάραβες ουδέποτε κατηγόρησαν ευθέως το Ιράν και για μια περίοδο δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να ευθυνόταν για την επίθεση η Αλ Κάιντα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.