Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Εικονικό ταξίδι… αναψυχής στο δήμο Μίνωα Πεδιάδος στο Ηράκλειο Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Εγκαίνια» έκανε η νέα ιστοσελίδα του δήμου που χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ.

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε η νέα ιστοσελίδα του δήμου Μινώα Πεδιάδας για την προβολή και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, στη διεύθυνση www.discoverminoapediadas.gr.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και περιλαμβάνει διαδραστική διαδικτυακή πύλη παρουσίασης των πολιτιστικών μνημείων και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας, με επίκεντρο τους τρεις βασικούς οικιστικούς πυρήνες του δήμου, Αρκαλοχώρι, Καστέλλι, Θραψανό, σε συνδυασμό με την πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση του δήμου.

Σύμφωνα με τον δήμο, η πύλη βασίζεται στην πλοήγηση μέσω χάρτη και στη χρήση ποικίλων εφαρμογών πολυμέσων, με σκοπό την περιήγηση του επισκέπτη χρονολογικά στα κυριότερα ιστορικά και πολιτιστικά γεγονότα του δήμου. Με τη χρήση των διαδραστικών χαρτών, οι επισκέπτες της πύλης έχουν πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες, όπως video, εικόνες, κείμενα κ.λπ.

Παράλληλα, η ιστοσελίδα πλαισιώνεται από διάφορες ενότητες και ο επισκέπτης μπορεί εύκολα να αναζητήσει θέματα που αφορούν την πολιτιστική παράδοση στην περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας, όπως οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και υποδομές, οι παραδοσιακοί οικισμοί του δήμου και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής, τα παραδοσιακά στοιχεία της σε σχέση με την αγροτική παραγωγή, π.χ. ρακοκάζανα, λιοτρίβια, πατητήρια, κ.λπ.).

Ακόμη, περιλαμβάνει συνταγές και γεύσεις των οικισμών, λαογραφικά στοιχεία και παραδόσεις των κατοίκων, τα μουσεία και τις υποδομές του περιβάλλοντος, τα ιστορικά στοιχεία και πρόσωπα, θεματικές διαδρομές, προτάσεις διαμονής και εστίασης κ.ά.

«Στην περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας βρίσκεται μία γοητευτική ενδοχώρα με γραφικά χωριουδάκια, σπήλαια και φαράγγια, η πανέμορφη παραλία του Τσούτσουρου, κατάφυτες κοιλάδες γεμάτες ελαιώνες και αμπελώνες, επιβλητικές εναλλαγές φυσικών τοπίων, υδροβιότοποι με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, ιστορικά βυζαντινά μοναστήρια, σημαντικές βυζαντινές εκκλησίες με σπάνιες τοιχογραφίες και ορισμένοι από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης» αναφέρεται στην αρχική ιστοσελίδα του δήμου.

Στην ίδια σελίδα, ο δήμος καλεί τους επισκέπτες να μαγευτούν «από την αυθεντικότητα της ανόθευτης πολιτιστικής κληρονομιάς που διατηρείται στο βάθος των αιώνων και αναδεικνύεται μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων και πολιτιστικών διοργανώσεων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου». Επίσης αναφέρεται στους παραδοσιακούς Κρητικούς «που σηματοδοτούν την ψυχή του νησιού, ήθη, έθιμα και παραδόσεις που συνδέουν αρμονικά το χθες με το σήμερα, γεμίζουν κάθε σας επίσκεψη με χρώματα, μυρωδιές και μοναδικές αναμνήσεις».

Τέλος, ο δήμος Μινώα Πεδιάδος σημειώνει: «Ο απαράμιλλος συνδυασμός του τοπίου, του φυσικού πλούτου, της πλούσιας ιστορίας, της σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς, της παραγωγής τοπικών προϊόντων και της ζεστής φιλοξενίας των κατοίκων, καθιστά τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας μοναδικό θησαυρό που πρέπει να ανακαλύψετε».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.