Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Telegraph: Απελπισμένοι Έλληνες ψάχνουν δουλειά στη Βρετανία για να αποφύγουν την κρίση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες σε πλατφόρμα εύρεσης εργασίας.

Οι πρόσφατες εξελίξεις με την ελληνική κρίση επιδείνωσαν την ήδη υψηλή ανεργία στη χώρα και προκάλεσαν μαζική στροφή στην online αναζήτηση για δουλειά στο Ηνωμένο Βασίλειο, γράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Ο αριθμός των Ελλήνων που αναζητούν δουλειά στη Βρετανία εκτοξεύτηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς η κρίση οξύνεται στη χώρα, ασκώντας ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στα επίπεδα ανεργίας.

Η CV-Library, η μεγαλύτερη πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνει πως οι αναζητήσεις από την Ελλάδα έφτασαν σε μεγέθη- ρεκόρ τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τα επίπεδα του Ιουνίου μόλις στα μέσα του μήνα.

Με προβολή της μέχρι τώρα κίνησης προκύπτει πως ο αριθμός των επισκεπτών τον Ιούλιο αναμένεται να είναι διπλάσιος του Ιουνίου στο τέλος του μήνα, καθώς οι Έλληνες αναζητούν ευκαιρίες απασχόλησης στο εξωτερικό.

«Είναι ανησυχητικό αλλά δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως το ενδιαφέρον για δουλειά στη Βρετανία από Έλληνες αυξάνεται τόσο έντονα», δηλώνει ο Lee Biggins, managing director της CV-Library. «Υπάρχει σαφώς ένα ενδιαφέρον των Ελλήνων εργαζομένων να βρουν δουλειά εκτός Ελλάδας, φοβούμενοι το τι ακολουθεί».

Οι αναζητήσεις από την Ελλάδα ξεπέρασαν τον Ιούλιο ακόμα και την «κορυφή» της χρονιάς, που είχε καταγραφεί στα τέλη Ιανουαρίου.

«Παραδοσιακά οι αναζητήσεις για δουλειά αρχίζουν να επιβραδύνουν στις αρχές καλοκαιριού κι έτσι το γεγονός πως οι αριθμοί αυτοί ξεπέρασαν τα υψηλότερα μέχρι σήμερα επίπεδα, του Ιανουαρίου, δείχνει πως η κίνηση αυτή σχετίζεται σαφώς με την τωρινή κατάσταση στην Ελλάδα», προσθέτει ο Biggins.

Σε ποσοστό 46,2% οι Έλληνες επισκέπτες της CV-Library είναι μεταξύ 25 και 34 ετών.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.