Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Σε ποιες κουλτούρες λείπει το ερωτικό φιλί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν είναι για όλους μια στιγμή απόλαυσης.

Μπορεί να νομίζουμε πως η ανταλλαγή φιλιών αποτελεί μια πράξη που προκαλεί ευχαρίστηση σε όλο τον κόσμο ωστόσο σε ορισμένες κουλτούρες το φιλί δεν συμπεριλαμβάνεται.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, σε κάποιες κοινωνίες δεν χρησιμοποιείται το φιλί για να εκφράσει ερωτική επιθυμία ενώ σε ορισμένες θεωρείται… απωθητικό.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως σε 168 κουλτούρες στον κόσμο, μόνο το 46% αναγνωρίζει τη ρομαντική φύση του φιλιού.

Για παράδειγμα σε 15 κουλτούρες από τις 33 που μελετήθηκαν στη Βόρεια Αμερική το φιλί δεν συμπεριλαμβάνεται.

Φιλιά με ερωτική φύση ανταλλάσσονται σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής ενώ σε τρεις από τις; 10 ευρωπαϊκές χώρες που μελετήθηκαν το φιλί με ερωτικό «χρώμα» δεν είναι αποδεκτό.

Στην Ασία δέκα από τις 27 χώρες που μελετήθηκαν δεν συνηθίζουν το φιλί ως μέσο ρομαντικής έκφρασης.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Anthropologist επικεντρώθηκε στα ρομαντικά φιλιά μεταξύ ζευγαριών.

«Δεν υπήρξε καμία εθνογραφική αναφορά από περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής, της Νέας Γουινέας ή του Αμαζονίου για ερωτικά φιλιά», γράφουν οι συντάκτες της δημοσίευσης.

Στη βόρεια Ασία όμως και τη Βόρεια Αμερική, σε περιοχές κοντά στην Αρκτική ήταν εξαιρετικά σύνηθες.

Ο William Jankowiak από το University of Nevada στο Λας Βέγκας εξηγεί πως, σύμφωνα με την έρευνα, το φιλί είναι μια επίκτητη συμπεριφορά που δημιουργήθηκε από τις δυτικές κοινωνίες και πέρασε από γενιά σε γενιά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως υπάρχει απευθείας σχέση μεταξύ της ύπαρξης του ερωτικού φιλιού και του επιπέδου διαστρωμάτωσης μιας κοινωνίας και πως το φιλί παρατηρείται περισσότερο σε σύνθετες κοινωνίες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.