Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Οι Γερμανοί σατυρίζουν τα στερεότυπά τους για τους Έλληνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το νέο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου ως επίδειξη αυτογνωσίας και αλληλεγγύης από το Βερολίνο.
Ένα νέο βίντεο αποκτά διαστάσεις viral τις τελευταίες ώρες κι έρχεται να προστεθεί στις φωνές υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες. Στο βίντεο απεικονίζονται δύο πλούσιοι Γερμανοί σε δωμάτια ακριβών ξενοδοχείων να μιλούν στο τηλέφωνο σχετικά με την ελληνική κρίση, χρησιμοποιώντας στην συνομιλία τους όλα όσα αβάσιμα και κακόπιστα έχουν γραφεί κατά καιρούς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γερμανίας εναντίον των Ελλήνων.

Τα στερεότυπα που έκαναν τον γύρο του κόσμου τον τελευταίο καιρό παρελαύνουν στην συνομιλία των δύο ανδρών την ίδια ώρα που στην οθόνη γίνεται η παραπομπή στο Μέσο το οποίο είχε αναφέρει την συγκεκριμένη φράση.

«Θα πρέπει να ερωτηθούμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε», «οι Έλληνες είναι δυο φορές πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς», «τυφλοί ταξιτζήδες, παντρεμένες χήρες και συντάξεις για πεθαμένους», είναι μερικές από τις ατάκες που χρησιμοποιούνται ξανά για να σατιρίσουν όλους εκείνους που καταφέρονταν εναντίων μας. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η «ψευτομάγκικη κυβέρνηση» που προβάλει επιχειρήματα τύπου«δεν μπορεί να κάνουν κάποιοι διακοπές για μεγάλο διάστημα και άλλοι για μικρό»που κατά καιρούς έχουν ακουστεί από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Όταν πια η κατάσταση μεταξύ των δύο συνομιλητών ξεφεύγει και περνά στα επίπεδα υστερίας, εμφανίζεται το τελικό μήνυμα του βίντεο για να αποκαταστήσει την χαμένη ισορροπία. Ένα μήνυμα που λέει ξεκάθαρα ότι: «Αυτό το καλοκαίρι, εμείς οι Γερμανοί, έχουμε μια ιστορική ευκαιρία. Είναι μια ευκαιρία να μην φερθούμε σαν... Έχουμε κάθε λόγο να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Γιατί πρόκειται για κάτι για το οποίο δεν μιλάμε πια εδώ και καιρό. Για την Ευρώπη!»




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.