Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Συγκρότηση ειδικής επιτροπής για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπουργική απόφαση από Στρατούλη και Σκουρλέτη.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Παναγιώτη Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη, συγκροτήθηκε η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την επικαιροποίηση και την αναπροσαρμογή του «Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας» και θα επανεξετάσει τον κατάλογο των μη αναστρέψιμων παθήσεων.

Η συγκρότηση της Επιτροπής προβλέπεται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο, «Μέτρα για την ανακούφιση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), και την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)».

Έργο της Επιτροπής είναι «ο καθορισμός με εκατοστιαία αναλογία (…) του ποσοστό αναπηρίας που συνεπάγεται κάθε πάθηση, ή βλάβη, ή σωματική, ή ψυχική, ή πνευματική εξασθένηση, ή η συνδυασμένη εμφάνιση τέτοιων παθήσεων, ή βλαβών, ή εξασθενήσεων, καθώς και οι υποτροπές των ασθενειών αυτών».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η Επιτροπή θα εξετάσει τα νέα δεδομένα και τις νέες ανάγκες, ενώ θα εργασθεί «προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης του καταλόγου με τις παθήσεις».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.