Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ο φερόμενος ως δράστης του Τενεσί είχε εθισμό στα ναρκωτικά - Συνελήφθη ο θείος του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο φερόμενος ως δράστης που σκότωσε πέντε αμερικανούς στρατιώτες την Πέμπτη στο Τενεσί αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού στα ναρκωτικά και ήταν ανήσυχος για χρέη που είχε, σύμφωνα με την οικογένεια του και ένα ημερολόγιο του, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της οικογένειας.

Στενοί φίλοι του φερόμενου δράστη είχαν δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως ο 24χρονος Μοχάμεντ Γιουσούφ Αμπντουλαζίζ έπινε αλκοόλ, κάπνιζε χασίς, βρισκόταν σε θεραπεία για προβλήματα ναρκωτικών και δυσκολευόταν να συνδυάσει αυτές τις συνήθειες του με τις ισλαμικές πεποιθήσεις του. Η οικογένεια του σε ανακοίνωση της ανέφερε μέσα στο σαββατοκύριακο ότι υπέφερε από κατάθλιψη.

Ο Αμπντουλαζίζ, που εργαζόταν ως μηχανικός, έγραψε πως είχε αυτοκτονικές σκέψεις και να «γίνει μάρτυρας» το 2013 όταν έχασε τη δουλειά του εξαιτίας χρήσης ναρκωτικών, και συνταγογραφημένων και μη, ανέφερε ο εκπρόσωπος της οικογένειας στο ABC.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οικογένειας ο Αμπντουλαζίζ έκανε κατάχρηση υπνωτικών χαπιών, οπιούχων, αναλγητικών, μαριχουάνας και αλκοόλ.

Το ABC ανέφερε πως έκανε χρήση υπνωτικών χαπιών για να μπορέσει να βγάλει μια νυχτερινή βάρδια στη δουλειά του και σκεφτότανε να υποβάλει αίτηση για χρεοκοπία καθώς είχε χρέος χιλιάδες δολάρια.

Η μητέρα του είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου το 2009 ισχυριζόμενη σωματική, λεκτική και σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα του, αλλά τελικά οι γονείς του Αμπντουλαζίζ συμφιλιώθηκαν και η αγωγή απεσύρθη, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου. Στην αίτηση της η Ρασμία Αμπντουλαζίζ επίσης κατηγόρησε τον άνδρα της Γιουσούφ Αμπντουλαζίζ ότι χτυπούσε περιστασιακά τα παιδιά της.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) που ερευνά την επίθεση ως μια τρομοκρατική ενέργεια ανέφερε πως είναι ακόμη πρόωρο να κάνει υποθέσεις για το κίνητρο του δράστη, ενώ εξετάζει τα ταξίδια του Αμπντουλαζίζ στο εξωτερικό για να βρει στοιχεία κατά πόσον είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

Παράλληλα, μια πηγή κοντά στην έρευνα δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς πως η γενική τζιχαντιστική προπαγάνδα στο διαδίκτυο μπορεί να ενέπνευσε τον Αμπντουλαζίζ, αναφέροντας ωστόσο πως δεν έχει εξακριβωθεί μια απευθείας σύνδεση μεταξύ του Αμπντουλαζίζ και συγκεκριμένων ομάδων όπως το Ισλαμικό Κράτος.

------------------


Οι αρχές της Ιορδανίας συνέλαβαν τον θείο του Μοχάμεντ Γιουσούφ Αμπντουλαζίζ, του 24χρονου φερόμενου ως δράστη της ένοπλης επίθεσης που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 5 πεζοναύτες στο Τενεσί, ανέφερε ο δικηγόρος του θείου στο Associated Press.

Ο δικηγόρος, ο Άμπντελ Χαντέρ αλ Χατίμπ, δήλωσε πως του απαγορεύτηκε να επισκεφτεί τον πελάτη του, που κατονόμασε ως Άσαντ Ιμπραήμ Αμπντουλαζίζ Χατζ Αλί, και ο οποίος είναι θείος από την μεριά της μητέρας του 24χρονου μηχανικού που έπεσε νεκρός από τα πυρά μετά την επίθεση της περασμένης Πέμπτης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φερόμενος ως δράστης είχε ταξιδέψει και είχε διαμείνει για μήνες στην Ιορδανία μαζί με τον θείο του το 2014.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.