Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Στάση εργασίας από τους εργαζομένους του ΠΑΓΝΗ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. προκήρυξε νέα 2ωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου την Τετάρτη 22 Ιουλίου από τις 08:00 έως τις 10:00 το πρωί και Γενικής Συνέλευση στο αμφιθέατρο στις 08:00 καταγγέλλοντας τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μαζί με τη ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τη ψήφιση στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων του 3ου μνημονίου.

Αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και απαιτώντας λύσεις άμεσα για τα προβλήματα του ΠαΓΝΗ, των ασθενών και των εργαζομένων του.

Η κυβέρνηση νομοθετεί και συνεχίζει να ψηφίζει τα νέα σκληρά και βάρβαρα αντιλαϊκά αντεργατικά νομοσχέδια. Ετοιμάζουν νέο μισθολόγιο περικοπών στο δημόσιο, νέα αξιολόγηση, διαρκή κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Καταργούν θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και εξαθλιώνουν τις συντάξεις. Ψήφισαν και ψηφίζουν νέα χαράτσια, νέους φόρους, κατασχέσεις σπιτιών, μισθών, συντάξεων.

Ιδιωτικοποιούν τα πάντα. Ξεπουλάνε ότι δημόσιο έχει απομείνει.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!

Στο νοσοκομείο η κατάσταση χειροτερεύει. Πριν λίγες ημέρες, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έκλεισε ένα κρεβάτι και σε λίγο θα κλείσουν άλλα δύο. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τη συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής μετά τις 16 του Σεπτέμβρη που τελειώνει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και εξακολουθούν οι εργαζόμενοι της να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Η Παιδοχειρουργική κινδυνεύει πάλι με κλείσιμο λόγω του ότι ο επικουρικός παιδοχειρουργός διορίστηκε σε άλλο νοσοκομείο μόνιμος. Η κατάσταση και στα υπόλοιπα τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου είναι ίδια ή χειρότερη. Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού και στελέχωση κάτω από το όριο ασφαλείας. Με το σταγονόμετρο οι άδειες των εργαζομένων, με δεκάδες χρωστούμενα ρεπό στον καθένα, με διπλοβάρδιες και υπερωρίες πληρωμένες από τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία. Πλήρη εντατικοποίηση και εξουθένωση των εργαζομένων, απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες μηνών. Ελάχιστη η χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό αδυνατώντας να καλύψει βασικές του ανάγκες. Κοροϊδία η επιχορήγηση της κυβέρνησης πρόσφατα στα νοσοκομεία όλης της χώρας με 43 εκατομμύρια ευρώ όταν τα χρέη μόνο του ΠαΓΝΗ υπερβαίνουν τα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση κανείς δεν πρέπει να μένει αδιάφορος. Οι εργαζόμενοι έναν μόνο δρόμο έχουμε, της διεκδίκησης και του αγώνα. Καλούμε το λαό της Κρήτης, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους συνταξιούχων, τους λαϊκούς φορείς της περιοχής μας να σταθούν στο πλευρό μας, να παλέψουν μαζί μας για:

· Όχι στο νέο μνημόνιο συμφωνία Κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ.

Κατάργηση όλων των μνημονιακών και εφαρμοστικών νόμων. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, εργασιακές, ασφαλιστικές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς.
Διαγραφή του χρέους.
Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και πλήρη Υγεία για όλους.
Κατάργηση κάθε χαρατσιού στην Υγεία. Κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Κανένα κλείσιμο, καμία συγχώνευση κλινικής ή τμήματος του νοσοκομείου.
Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, εφημεριών, υπερωριών, ΕΣΠΑ κλπ.
Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

· Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Καθολικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αξιοπρεπείς συντάξεις. Ένταξη μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.


Πηγή: http://www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.