Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

"Βόμβα" τα σκουπίδια ανάβουν φωτιές στον Πύργο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθημερινό φαινόμενο οι πυρκαγιές στην πόλη και τα χωριά.

Ωρολογιακές βόμβες είναι οι σωροί των σκουπιδιών που παραμένουν χωρίς αποκομιδή στο δήμο Πύργου. Τις τελευταίες ώρες τρία περιστατικά φανέρωσαν πως ο κίνδυνος της παραμονής τους στους δρόμους μεγιστοποιείται καθώς ξεσπούν πυρκαγιές και κινδυνεύουν παρακείμενες εκτάσεις αγροτικές ή ακόμα και δασικές. Παρόλα αυτά ο ρυθμός της αποκομιδής παραμένει αργός και με προτεραιότητα την πόλη του Πύργου. Χθες το απόγευμα η πυρκαγιά που ξέσπασε σε μεγάλο σωρό σκουπιδιών στην Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως στις Κολιρέικες Παράγκες, κατέδειξε πως το πρόβλημα είναι τεράστιο και παραμένει άλυτο.

Κάηκε το «αξιοθέατο» των τουριστών.
Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, η φωτιά ξέσπασε στη διασταύρωση της Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως με τη συνδετήρια οδό με την Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας. Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τα σκουπίδια «φούντωσαν» με αποτέλεσμα η φωτιά γρήγορα να επεκταθεί και σε παρακείμενο χωράφι με δέντρα και βατώνα. Η φωτιά δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά της και δεν γλίτωσαν ούτε οι κολώνες του δικτύου της ΔΕΗ, που κατέρρευσαν με αποτέλεσμα εκτός των άλλων να σημειωθεί και διακοπή ηλεκτροδότησης για αρκετή ώρα αφού κάηκαν και τα καλώδια. Στο σημείο επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τέσσερα οχήματα με επικεφαλής τον υποδιοικητή της Π.Υ. Πύργου Ηλία Μανιάτη, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου. Στη ρύθμιση της κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση του έργο της κατάσβεσης συνέδραμε και η Τροχαία Πύργου. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε πλήρως μετά από μια ώρα. Το συγκεκριμένο σημείο με τα συσσωρευμένα σκουπίδια, αποτελεί «αξιοθέατο» για τους τουρίστες που καθημερινά περνούν από εκεί για να μεταβούν στην Ολυμπία και δεκάδες αναφορές έχουν γίνει στον Τύπο για την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο.

Άλλες δύο πυρκαγιές
Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό πυρκαγιάς σε σκουπίδια μέσα στο Σαββατοκύριακο. Την ίδια ώρα με τις Κολιρέικες Παράγκες, ξέσπασε πυρκαγιά σε σκουπίδια στην περιοχή των Βυτινεϊκων Πύργου, που αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ένα ακόμα περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου όπου ξέσπασε πυρκαγιά σε σκουπίδια στο Επιτάλιο, μια περιοχή που εδώ και ημέρες οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια, αφού ο δήμος δεν προχωρά στην αποκομιδή τους και δεκάδες τόνοι βρίσκονται στους δρόμους με αποτέλεσμα το χωριό να έχει κατακλυστεί από τρωκτικά και έντομα.
















Πηγή: http://www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.