Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 21.07.2015


Αρ. Πρωτ.: 1962

Να δώσει λύση εδώ και τώρα το υπουργείο Εσωτερικών ζητά η ΕΣΑμεΑ, κάνοντας γνωστή την αγωνία 160 και πλέον χιλιάδων ατόμων με αναπηρία ή/ και χρόνιες παθήσεις, αναφορικά με την αργοπορία καταβολής των επιδομάτων αναπηρίας, τα προνοιακά, το εξωιδρυματικό, το διατροφικό κλπ.

Αυτές τις ημέρες ο ελληνικός λαός υφίσταται τρομερή ταλαιπωρία και βιώνει τις πρωτοφανείς συνέπειες της αρνητικότατης κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας και κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Οι επιπτώσεις προφανώς είναι ακόμη μεγαλύτερες για τα άτομα αναπηρία που είναι δικαιούχοι προνοιακού επιδόματος. Η πλειοψηφία των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος, το οποίο δίνεται ανά δίμηνο, αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές τους ανάγκες. Η καταβολή του είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοεξυπηρέτησή τους, δεδομένης της ανάγκης άμεσης κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ειδικότερα για το διατροφικό επίδομα υπάρχει άμεση ανάγκη καταβολής των κονδυλίων στις Περιφέρειες προκειμένου να προβούν στην άμεση χορήγησή του.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, για να πάψει η ταλαιπωρία των δικαιούχων.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (133.76 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.