Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Στην εμπορική τιμή οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι σήμερα ως τιμή πρώτης προσφοράς ίσχυε η αξία που προέκυπτε από τις αντικειμενικές τιμές.
Σημαντικές μεταβολές επέρχονται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και το οποίο τροποποιεί το Προεδρικό Διάταγμα 503/1985.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση η κυβέρνηση ο συγκεκριμένος κώδικας Πολιτικής Δικονομίας είναι ο μόνος που είχε λάβει την σύμφωνη γνώμη των θεσμών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει το νομοσχέδιο ως τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ακινήτου ορίζεται πλέον η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο κατάσχεσης.

Μέχρι σήμερα ως τιμή πρώτης προσφοράς ίσχυε η αξία που προέκυπτε από τις αντικειμενικές τιμές.

Ταυτόχρονα αυξάνονται οι χρηματικές ποινές που επιβάλλονται από το αρμόδιο δικαστήριο κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 204,205,232 και 607 του Κώδικα, οι οποίες αποτελούν εφεξής δημόσιο έσοδο και παύουν να είναι έσοδο του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή πριν την ισχύ του κώδικα το σύνολο των ρυθμίσεων για τα καθυστερούμενα δάνεια (προστασία πρώτης ή μοναδικής κατοικίας από πλειστηριασμούς για οφειλές στις τράπεζες) ενώ διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θα παράσχει de facto προστασία στους πολίτες που υπάγονται στις διατάξεις αυτές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.