Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Δωρεάν συναυλία δίνει η ΚΟΘ στη Μονή Λαζαριστών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ματαιώσεις παραστάσεων και συναυλιών στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών φεστιβάλ.

Δωρεάν για το κοινό της Θεσσαλονίκης θα δοθεί απόψε στη Μονή Λαζαριστών η προγραμματισμένη (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών) συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μουσική “συνοδεία” της προβολής της θρυλικής ταινίας του βωβού κινηματογράφου “Ο Στρατηγός” (The General) του 1926 ενορχηστρωμένη από τον συνθέτη Κάρλ Ντέιβις και με πρωταγωνιστή τον κωμικό Μπάστερ Κίτον.

Στην ταινία, που είναι τοποθετημένη στο ξέσπασμα του Αμερικάνικου Εμφύλιου, ο Τζόνι Γκρέι (Μπάστερ Κίτον), ένας ιδιοφυής μηχανικός τρένων στον αμερικανικό Νότο, αναγκάζεται να καταδιώξει μόνος του και σε εχθρικό έδαφος έναν κατάσκοπο των Γιάνκηδων για να σώσει την αγαπημένη του Άναμπελ. Ο κατάσκοπος (Γκλεν Κάβεντερ) κλέβει τον Στρατηγό, το τρένο που έφτιαξε ο Γκρέι, στο οποίο επιβαίνει η Άναμπελ και μια τρελή καταδίωξη ξεκινά! Ο διάσημος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής Καρλ Ντέιβις έγραψε τη μουσική για την ταινία το 1987 και οι συνθέσεις του προκάλεσαν την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τον βωβό κινηματογράφο.

Στην αποψινή εκδήλωση που ξεκινά στις 9.30 το βράδυ στην αυλή της Μονής Λαζαριστών, η Κ.Ο.Θ., υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Μίλτου Λογιάδη, θα «ντύσει» μουσικά την ασπρόμαυρη ταινία.

Σε ματαιώσεις, ακυρώσεις αλλά και αναβολές εκδηλώσεων προχωρούν όλα τα καλοκαιρινά φεστιβάλ λόγω των εκτάκτων πολιτικών και οικονομικών συνθηκών.

Έτσι, στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών ματαιώνονται: Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 13 Ιουλίου συναυλία «Ο γόης του Θησείου», με τη Μελίνα Κανά και τη συμμετοχή των Σωκράτη Μάλαμα και Θανάση Παπακωνσταντίνου όπως και η συναυλία της Αλέκας Κανελλίδου την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

- Στο Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης μεταφέρεται (μετά την ματαίωση της πρεμιέρας του που είχε ορισθεί για το Αρχαίο θέατρο της Λάρισας στις 2 Ιουλίου και της περιοδείας του) το έργο του Πλάτωνα «Απολογία Σωκράτη» που σκηνοθέτησε στα αρχαία ελληνικά ο Δήμος Αβδελιώδης. Η πρεμιέρα θα δοθεί τελικά στο θέατρο Κήπου, στη Θεσσαλονίκη (μετά τη ματαίωση στον ίδιο χώρο προγραμματισμένων παραστάσεων στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού θεάτρου), το Σάββατο 11 Ιουλίου και θα ακολουθήσουν παραστάσεις την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015, στις 21.15. Οι παραστάσεις δίνονται στα αρχαία ελληνικά (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά).

Ματαιώνονται επίσης οι δυο προγραμματισμένες (για τις 14 και 15 Ιουλίου) παραστάσεις του έργου “Άνδρες έτοιμοι για όλα” στο Κάστρο της Καβάλας (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων-Καβάλας) όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής “Αθηναϊκά Θέατρα”.

Ακυρώθηκαν επίσης -σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής – και οι δυο παραστάσεις του έργου “Πριν το χάραμα” των Ρέπα – Παπαθανασίου οι οποίες επρόκειτο να δοθούν στο θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Ιουλίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.