Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Ικανοποιημένοι οι βενζινοπώλες με τη μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ελπίδες ότι τον Οκτώβριο θα υπάρχει για όλους αγοραστική δύναμη.
Την ικανοποίησή της για τη χθεσινή ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, σχετικά με τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά το λίτρο) εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ).

«Αναμένουμε με αγωνία την υλοποίηση αυτού του μέτρου και ευελπιστούμε ότι θα υπάρχει αγοραστική δύναμη τον Οκτώβριο για όλους μας, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα» αναφέρει η ΟΒΕ.

Επίσης τονίζει ότι «είχε καταδικάσει έγκαιρα την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο όνομα της εξίσωσης με το πετρέλαιο κίνησης για την πάταξη της λαθρεμπορίας, πράγμα που απέτυχε, και είχε εντοπίσει τις σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που θα επέφερε» στις οποίες, όπως αναφέρει, περιλαμβάνονται ανθρώπινα θύματα και σοβαρά προβλήματα υγείας στον πληθυσμό.

Σημειώνεται, ότι η πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης προβλέπει μείωση κατά 50% του κονδυλίου για την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.