Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Πιο έντονη η αίσθηση όσφρησης των υπέρβαρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φαντάζονται τις μυρωδιές πιο «ζωντανά» απ’ ό,τι οι αδύνατοι.
Μπορείτε να «γευτείτε» με τη σκέψη σας και μόνο το μεθυστικό άρωμα ενός φρεσκοψημένου ψωμιού, ενός ψητού στο φούρνο ή μιας μπριζόλας στα κάρβουνα;

Αν απαντήσατε «ναι» και είστε σε θέση να νιώσετε έντονα τη μυρωδιά των τροφίμων με το μυαλό σας και μόνο, τότε ενδέχεται να κινδυνεύετε να γίνετε υπέρβαροι.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι οι παχύσαρκοι μπορούν να φανταστούν τις μυρωδιές πιο έντονα και πιο «ζωντανά» απ’ ό,τι οι αδύνατοι άνθρωποι.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι διαφορές στην ικανότητα των ανθρώπων να «ονειρεύονται μυρωδιές» -ιδιαίτερα εκείνων που ανοίγουν την όρεξη- μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιθυμία για φαγητό.

Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει, ότι η επιθυμία για φαγητό εμφανίζεται πιο συχνά στους υπέρβαρους ανθρώπους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν, ότι η έντονη φαντασία –σε ό,τι έχει να κάνει με τις μυρωδιές- μπορεί να εντείνει την επιθυμία για φαγητό. Λένε ακόμη, ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων μπορεί να φανταστεί τη θέα μιας αγαπημένης τοποθεσίας ή να θυμηθεί ένα τραγούδι, όμως όχι και να φανταστεί μυρωδιές.

Είναι γνωστό, ότι η ικανότητα των ανθρώπων να φαντάζονται τα αρώματα όλων των ειδών –είτε είναι καφές, μπέικον, σοκολάτα ή τριαντάφυλλα- ποικίλει.

Η επιστημονική ομάδα από το τμήμα Ιατρικής του Γέιλ ανακάλυψαν, ότι όσοι έχουν μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος εμφανίζουν μεγαλύτερη ικανότητα στο να φαντάζονται έντονα μυρωδιές, τόσο από φαγητό, όσο και οσμές που δεν προέρχονται από τρόφιμα.

Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του Society for Ingestive Behaviour, που πραγματοποιήθηκε στο Ντένβερ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.