Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Εγκρίθηκε η υποστολή της σημαίας της Συνομοσπονδίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κυμάτιζε έξω από το κοινοβούλιο της Νότιας Καρολίνας.

Ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Νότιας Καρολίνας, την υποστολή της σημαίας της Συνομοσπονδίας του Νότου που κυμάτιζε μπροστά από το τοπικό κοινοβούλιο και θεωρείται ένα σύμβολο φυλετικού ρατσισμού.

Η ψηφοφορία διεξήχθη πριν από την αυγή έπειτα από διαβουλεύσεις που διήρκησαν μία ημέρα και μία νύχτα: 94 βουλευτές υπερψήφισαν την αφαίρεση της σημαίας, έναντι 20 που τάχθηκαν κατά.

Αργά τη νύχτα, η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τζένι Χορν εκφώνησε μια άκρως συναισθηματική ομιλία απευθύνοντας έκκληση για την απομάκρυνση αυτού «του συμβούλου μίσους».

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

«Δε μπορώ να πιστέψω ότι δεν έχουμε την ευαισθησία σε αυτό το κοινοβούλιο να πράξουμε κάτι σημαντικό, να καταργήσουμε αυτό το σύμβολο μίσους» επισήμανε βουρκωμένη.

Η απόφαση, που είχε εγκριθεί την Τρίτη από τη Γερουσία της Νότιας Καρολίνας με 37 ψήφους υπέρ έναντι 3 κατά, θα παραδοθεί στην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας, Νίκι Χάλεϊ, που έχει ταχθεί υπέρ της αφαίρεσής της.

«Έχει ξημερώσει μια νέα ημέρα για τη Νότια Καρολίνα, μια ημέρα για την οποία πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι, μία ημέρα που μας φέρνει όλους εμάς πιο κοντά την ώρα που συνεχίζουμε τις προσπάθειες να αφήσουμε πίσω» τη σφαγή της 17ης Ιουνίου στο Τσάρλεστον, έγραψε η Χάλεϊ στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τύπου, η Χάλεϊ θα μπορούσε να ζητήσει έως το τέλος της εβδομάδας την υποστολή της σημαίας, που κυματίζει εδώ και 15 χρόνια δίπλα σε ένα μνημείο αφιερωμένο στον Αμερικανικό Εμφύλιο (1861- 1865) στους κήπους του κοινοβουλίου της Κολούμπια, της πρωτεύουσας της πολιτείας.

Η αφαίρεση της σημαίας αυτής, ενός συμβόλου που κατέκριναν οργανώσεις Αφροαμερικανών καθώς την θεωρούν σύμβολο της δουλείας, ζητήθηκε μετά τη δολοφονία 9 Αφροαμερικανών την 17η Ιουνίου σε μία εκκλησία στο Τσάρλεστον από έναν λευκό, τον Ντίλαν Ρουφ, 21 ετών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.