Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Στις τράπεζες για 120 ευρώ συνταξιούχοι και άνεργοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες συναλλαγές γίνονται στα πιστωτικά ιδρύματα.

Ουρές σημειώνονται και σήμερα στις τράπεζες, καθώς οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι μπορούν να λάβουν άλλα 120 ευρώ.

Σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Δευτέρα, ωστόσο το ποσό των 120 ευρώ θα μπορούν να το βγάλουν και οι άνεργοι καθώς και οι συνταξιούχοι του εξωτερικού.

Τι μπορείτε να κάνετε στις τράπεζες

Πέραν των όσων ισχύουν με βάση τις προηγούμενες νομοθετικές πράξεις που έχουν εκδοθεί σχετικά με την τραπεζική αργία, από την Πέμπτη 9 Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015, δύναται να πραγματοποιούνται από τα τραπεζικά καταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν για το σκοπό αυτό και οι ακόλουθες πράξεις:

-Η μετατροπή σε ευρώ ποσού σύνταξης που καταβάλλεται σε ξένο νόμισμα από ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού, η μεταφορά αυτού του ποσού σε άλλο υπάρχοντα καταθετικό λογαριασμό του ίδιου δικαιούχου και η εφάπαξ ανάληψη από αυτόν ποσού μέχρι εκατόν είκοσι (120) ευρώ. Απαιτείται αίτηση του δικαιούχου.

-Η εκ νέου εφάπαξ καταβολή του συνολικού ποσού συντάξεως εκατόν είκοσι (120) ευρώ σε κάθε δικαιούχο που δεν είναι κάτοχος κάρτας αναλήψεως μετρητών από αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές (ΑΤΜ).

-Η εκ νέου εφάπαξ καταβολή συνολικού ποσού εκατόν είκοσι (120) ευρώ στους δικαιούχους των παρακάτω επιδομάτων – παροχών από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι κάρτας αναλήψεως μετρητών από αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές (ΑΤΜ): τακτικά επιδόματα λόγω ανεργίας, επιδόματα μακροχρονίως ανέργων, και βοηθήματα ανεργίας αυτοτελών και ανεξαρτήτων απασχολουμένων.

-Καταθέσεις μετρητών από εταιρικούς πελάτες και ιδιώτες.

-Εκτέλεση πληρωμών και μεταφορών, κατόπιν ειδικής εντολής τους, σε λογαριασμούς στο εσωτερικό της χώρας (π.χ. πίστωση μισθοδοσίας, πληρωμή προμηθευτών, πληρωμή δανειακών υποχρεώσεων).

-Έκδοση κωδικών web banking.

-Έκδοση και επανέκδοση χρεωστικών καρτών. Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να εκδώσει μία κάρτα.

-Ιδιώτες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήματα για εμβάσματα πληρωμών προς το εξωτερικό που αφορούν:

-Επείγουσες περιπτώσεις καταβολής εξόδων νοσηλείας και διδάκτρων για πανεπιστήμια

-Εμπορικές συναλλαγές δημόσιου και κοινωνικού σκοπού (π.χ. πληρωμή εισαγωγών φαρμάκων, τροφίμων).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.