Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Μέτρα για την αποφυγή πυρκαγιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εθελοντικές οργανώσεις στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης με την Πυροσβεστική.

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας και δεκαπέντε εθελοντικών οργανώσεων είχε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας στον νομό, Βούλα Πατουλίδου.

Όπως ανέφερε η ίδια στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, έγινε επικαιροποίηση της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών για την αντιπυρική περίοδο, ενώ προσδιορίστηκαν και οι θέσεις που θα στελεχώνονται από εθελοντές στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών και της παρακολούθησης περιοχών για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς.

Ειδικά για τους εθελοντές, επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση για εθελοντική προσφορά, ενώ για το θέμα των διευκρινίσεων που ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με την ασφάλισή τους σε περίπτωση πυρκαγιάς, ή επικίνδυνων συμβάντων σχολίασε: «Έχουν δοθεί απαντήσεις όμως θα επανέλθουμε και πάλι στο ζήτημα αυτό μαζί με τις εθελοντικές οργανώσεις».

Για το αν υπήρξαν καθυστερήσεις στην ένταξη των εθελοντικών ομάδων στον αντιπυρικό σχεδιασμό απάντησε: «Ούτως ή άλλως οι εθελοντές και οι εθελόντριες είναι πάντοτε παρόντες και παρούσες. Είχα μια συνάντηση μαζί τους και την περασμένη εβδομάδα, ενώ σήμερα επικαιροποιήθηκαν οι θέσεις στις οποίες θα πρέπει να βρίσκονται κατά την αντιπυρική περίοδο».

--------

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση της Αργολίδας υπό το φόβο πυρκαγιάς

Μέχρι πότε έχει ισχύ η απόφαση.

Κατά τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4, απαγορεύτηκε έπειτα από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου και του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, η κυκλοφορία στα δασικά συμπλέγματα της Αργολίδας για την προστασία των δασών από το ενδεχόμενο φωτιάς.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και περιπατητών-επισκεπτών στα δάση Φαρμακά, Μελιδόνι, Σταυροποδίου, Άκρος Επιδαύρου, Κορακιάς, στο ελατοδάσος Αρτεμισίου, στον λόφο Ασπίδα, στην περιοχή Καταφυκίου, στην Αγία Άννα και στο δάσος Αυλώνα Κρανιδίου.

Η απαγόρευση ισχύει ως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου.

--------

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι δήμοι για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς

Κάλεσμα απηύθυνε η ΚΕΔΕ.

Κάλεσμα σε όλους τους Δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προκειμένου να ανταποκριθούν σε κάθε πιθανό νέο περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς απηύθυνε στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε το Σώμα σχετικά με τη συμβολή που είχε η Αυτοδιοίκηση στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών των τελευταίων ημερών, τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη χώρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.