Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ονυχομυκητίαση: Σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ονυχομυκητίαση αποτελεί πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως, με τη συχνότητα εμφάνισης να κυμαίνεται μεταξύ 2% και 13%. Πρόκειται για μια πάθηση που δεν υποχωρεί από μόνη της, ενώ η θεραπεία της ονυχομυκητίασης αποτελεί πρόκληση και σε πολλές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολη και σχετίζεται με υψηλό ποσοστό επιμονής και υποτροπής της νόσου.

Η θεραπεία με Laser αποτελεί μια ασφαλή και αποδοτική ως προς το κόστος επιλογή χωρίς τα μειονεκτήματα της φαρμακευτικής αγωγής. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται τόσο η εγγύς υπέρυθρη ακτινοβολία των Laser, με διάρκεια παλμών που δεν υπερβαίνει το ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου ή με την τεχνολογία των Q-switched Laser, όσο και οι χαμηλές πυκνότητες ροής.

Σε μία πρόσφατη μελέτη όπου συμμετείχαν 33 ασθενείς με συνολικά 154 προσβεβλημένα νύχια διερευνήθηκε η επίδραση του Nd:YAG Laser μεγάλης διάρκειας παλμού στα 1064nm. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Nd:YAG Laser ήταν αποτελεσματικό για τη θεραπεία της ονυχομυκητίασης, χωρίς σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες. Παρόμοια ήταν και τα αποτελέσματα μιας παρόμοιας μελέτης, όπου σημειώθηκε πλήρης υποχώρηση της ονυχομυκητίασης σε περισσότερους από τους μισούς συμμετέχοντες ασθενείς, ενώ η θεραπεία έγινε καλά ανεκτή από όλους τους ασθενείς

Ιδιαίτερα ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό είναι το κλασματικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Σύμφωνα με μια πολύ πρόσφατη ερευνητική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, ο συνδυασμός της συγκεκριμένης συσκευής Laser και τοπικού αντιμυκητιασικού παράγοντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς στους οποίους αντενδείκνυται ή είναι αναποτελεσματική η χρήση αντιμυκητιασικών φαρμάκων που χορηγούνται από το στόμα.

Η θεραπεία με κλασματικό Laser CO2 σε συνδυασμό με τοπική εφαρμογή κρέμας αποτελεί ιδιαίτερα ελπιδοφόρα θεραπευτική επιλογή για την αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την αποτελεσματικότητα, αφού γίνεται επιλεκτική χορήγηση της ενέργειας του Laser στον ιστό-στόχο, το συντομότερο διάστημα θεραπείας, καθώς και το γεγονός ότι αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο θεραπείας, η οποία γίνεται καλά ανεκτή από τους ασθενείς.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.