Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Ενεργοποιείται την Παρασκευή η κάρτα αλληλεγγύης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί να γίνει χρήση τους σε πάνω από 5.000 καταστήματα τροφίμων.

Ξεκίνησε η διανομή των καρτών αλληλεγγύης προς τους δικαιούχους τους από τα ΚΕΠ. Η ενεργοποίησή τους θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουλίου και όσοι τις δικαιούνται θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν POS (μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών).

Οι κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε περισσότερα από 5.000 καταστήματα τροφίμων. Συγκεκριμένη λίστα με τα καταστήματα αυτά δεν υπάρχει, αφορά όμως σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων της γειτονιάς (οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, αρτοποιεία κ.ά), που διαθέτουν τον μηχανισμό ανάγνωσης τραπεζικών καρτών, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στο newsbeast.gr.

Σημειώνεται πως το επίδομα σίτισης έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο και κανονικά θα έπρεπε να πληρωθούν και οι τρεις μήνες στους δικαιούχους, λόγω όμως της οικονομικής κατάστασης, δίνεται αρχικά η πρώτη δόση. Για τα αναδρομικά υπάρχει πρόβλεψη να έχουν εξοφληθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Όσοι δεν καταναλώσουν ολόκληρο το ποσό εντός του μήνα, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπό τους και τον επόμενο μήνα μαζί με το νέο ποσό που θα έχει πιστωθεί. Και μετά το πέρας του προγράμματος θα υπάρχει κάποιο χρονικόν διάστημα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ποσό που δεν έχει καταναλωθεί.

Σημειώνεται πως η κάρτα αλληλεγγύης χορηγείται σε 145.360 δικαιούχους. Η κάρτα που θα παρέχει την επιδότηση σίτισης, θα πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας έως όμως το ποσόν των 200 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.