Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Αλυσοδεμένοι ακτιβιστές καθήλωσαν τα αεροπλάνα στο Χίθροου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αρχές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν 13 πτήσεις.
Ακτιβιστές εισήλθαν σε διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης όπου και αλυσοδέθηκαν, διαμαρτυρόμενοι κατά της πιθανής επέκτασης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας. Το αποτέλεσμα; Οι αρχές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν 13 πτήσεις στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

ΧΙΘΡΟΟΥ

Σε ένα επεισόδιο που δημιούργησε πολλά ερωτήματα για την ασφάλεια στο αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη, τουλάχιστον 12 ακτιβιστες είπαν ότι τους πήρε μόλις μερικά λεπτά για να κόψουν το συρματόπλεγμα του αφύλακτου φράκτη και να εισέλθουν στο βόρειο διάδρομο του Χίθροου.

Έπειτα από επτά ώρες, η διαδήλωσή τους τελείωσε με την παρέμβαση της αστυνομίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου.

Οι ακτιβιστές, οι οποίοι ανήκουν σε μια οργάνωση που αποκαλείται «Plane Stupid» και αντιτίθεται στην ανάπτυξη των αερομεταφορών, είπαν ότι η κατασκευή ενός τρίτου διαδρόμου προσγείωσης- απογείωσης στο Χίθροου, προϋπολογισμού 23 δισ. λιρών, θα αυξήσει τις εκπομπές ρύπων και θα οδηγήσει σε νέες διαμαρτυρίες.

«Τα άτομα αυτά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία», ανέφεραν οι αερολιμενικές αρχές στην ανακοίνωσή τους. «Και οι δύο διάδρομοι λειτουργούν κανονικά, αν και υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις και μερικές ακυρώσεις».

Οι φωτογραφίες που ανέβασαν οι ίδιοι οι διαδηλωτές στο Twitter δείχνουν τους ακτιβιστές αλυσοδεμένους, με κάποιους από αυτούς να χαμογελούν ενώ είναι σκεπασμένοι με κουβέρτες και ξαπλώνουν στο έδαφος δίπλα στα σημάδια που έχουν αφήσει στον ασφαλτοστρωμένο διάδρομο τα λάστιχα των αεροπλάνων. Σε κάποιες φωτογραφίες μάλιστα φαίνονται ορισμένοι να απομακρύνονται από τη βρετανική αστυνομία, σύμφωνα με την οποία έγιναν εννέα συλλήψεις

Οι 13 ακυρώσεις πτήσεων είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από τις 1.290 αναχωρήσεις και αφίξεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στο Χίθροου.

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό υποδεικνύει τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το αεροδρόμιο, εάν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αποφασίσει την κατασκευή τρίτου διαδρόμου στο Χίθροου, μια απόφαση που αναμένεται να λάβει έως τα τέλη του έτους.

Τα προηγούμενα σχέδια για την κατασκευή νέου διαδρόμου στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο ακυρώθηκαν το 2010, εν μέρει λόγω ανησυχιών για τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις του έργου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.