Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Μάθε τα μυστικά των αδύνατων ανθρώπων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν κάνουν δίαιτα.

Φυσικά και άμα κάποιος κάνει δίαιτα μπορεί να αδυνατίσει, αλλά σε αυτό το άρθρο δεν αναφερόμαστε σε αυτούς που στερούνται για να είναι αδύνατοι, αλλά σε αυτούς που χωρίς να αισθάνονται ότι στερούνται και ότι προσπαθούν για αυτό, καταφέρνουν να διατηρούνται σε ένα βάρος κοντά στο φυσιολογικό τους.

Τρώνε πάντα πρωινό.

Σίγουρα όλοι έχετε ακούσει ότι «πρέπει» να τρώμε πρωινό. Δεν «πρέπει» λοιπόν, απλά είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για τον οργανισμό του. Τρώγοντας πρωινό αυτά τα άτομα λοιπόν, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την στιγμή που θα ξυπνήσουν, και απαραίτητα πριν πιουν καφέ, δίνουν στον οργανισμό τους την εντολή να βάλει στο «φουλ» τις μηχανές και να αρχίσει να καίει όσο περισσότερο μπορεί. Το πώς θα συνεχίσει να καίει βέβαια μέσα στην ημέρα εξαρτάται και από τις επόμενες εντολές που θα του δώσουν. Εάν δεν πάρει όμως αυτή την εντολή από την αρχή, θα καίει λιγότερο, ό,τι εντολή και αν του δώσουν μετέπειτα.

Από το αν κάποιος θα φάει πρωινό, επίσης, κρίνεται και το πόσο επιρρεπής θα είναι μέσα στην ημέρα του να κάνει λιγούρες και να αναζητά τροφές που έχουν αρκετά λιπαρά ή ζάχαρη.

Κοιμούνται επαρκώς και καλά.

Η έλλειψη ύπνου προκαλεί ατονία. Οι υπογλυκαιμίες επίσης προκαλούν ατονία. Ο οργανισμός δεν διαχωρίζει για ποιον λόγο αισθάνεται «πεσμένος». Έχει συνδυάσει όμως ότι όταν καταναλώσει κάτι με αρκετά λιπαρά ή ζάχαρη, «ανεβαίνει». Γι' αυτό λοιπόν, ο επαρκής χρονικά και ποιοτικά ύπνος, είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον έλεγχο της τροφής.

Πίνουν αρκετό νερό.

Βοηθούν δηλαδή τον οργανισμό τους να λειτουργεί το καλύτερο δυνατόν, να είναι επαρκώς ενυδατωμένος, απαλλαγμένος τόσο από την αφυδάτωση όσο και από την κατακράτηση. Αλλά και τον βοηθούν ώστε να γίνεται τόσο η καλύτερη δυνατή μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στο κύτταρο, όσο και η απομάκρυνση των τοξινών από το κύτταρο.

Τρώνε πάντα σε πιάτο και όχι από την συσκευασία.

Τρώνε καθιστοί στο τραπέζι και όχι όρθιοι πάνω από τον νεροχύτη, ή πάνω από την κατσαρόλα ή ανοιγοκλείνοντας το ψυγείο. Με άλλα λόγια τρώνε συνειδητοποιώντας και απολαμβάνοντας πραγματικά αυτό που τρώνε.

Την ώρα που τρώνε δεν ασχολούνται με άλλα πράγματα.

Δεν σηκώνονται συνέχεια από το τραπέζι, δεν μιλάνε στο τηλέφωνο, δεν παίζουν με το κινητό, δεν συζητάνε θέματα που τους αγχώνουν ή τους φορτίζουν.

Πηγαίνουν στο σουπερ μάρκετ με λίστα.

Είναι δραστήριοι.

Τους αρέσει να μετακινούνται με τα πόδια, να κάνουν μία βόλτα στην παραλία, να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα και δραστηριότητες. Κινούνται καθημερινά και το απολαμβάνουν. Και κινούνται χωρίς να σκέφτονται ότι το κάνουν για να αδυνατίσουν, αλλά γιατί τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα.

Έχουν πολλά ενδιαφέροντα.

Και επομένως έχουν και άλλα πράγματα να απολαμβάνουν πέραν από το φαγητό και δεν περιμένουν μόνο από την τροφή να τους καλύψει όλες τις ανάγκες τους (την ανάγκη για απόλαυση, για εκτόνωση, για χαλάρωση, για διασκέδαση, για διαφορετικότητα και ποικιλία).

Έχουν υιοθετήσει υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Όχι με γνώμονα το αδυνάτισμα, αλλά με γνώμονα την υγεία και την ποιότητα ζωής!

Δεν έχουν στο σπίτι τρόφιμα που τα θεωρούν πειρασμούς.

Τρώνε όταν πεινάσουν και σταματάνε όταν χορτάσουν.

Αγαπάνε το φαγητό και θέλουν να το απολαμβάνουν στα πλαίσια του να καλύψουν την βιολογική τους ανάγκη.

Βάζουν όρια στους γύρω τους.

Και επομένως προστατεύουν τον εαυτό τους από εντάσεις και εκνευρισμούς.

Διεκδικούν αυτά που τους αξίζουν

Έχουν αυτοπεποίθηση και αγαπάνε τον εαυτό τους. Φροντίζουν τον εαυτό τους, έχουν αναζητήσεις και προσπαθούν να βελτιώνονται.

Να θυμάστε ότι:

Τα άτομα που διατηρούνται σε ένα υγιές βάρος χωρίς να στερούνται, είναι τα άτομα που απολαμβάνουν αυτό που τρώνε.

Τα άτομα που συνεχώς είναι σε μία διαδικασία δίαιτας και παρόλο που στερούνται δεν μπορούν να χάσουν βάρος είναι αυτά που τρώνε για να απολαύσουν.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.