Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ιερά εγκλήματα με δράστες ανθρώπους του Θεού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν οι ιερωμένοι εγκληματούν καταπατώντας τους ουράνιους όρκους.

Έπειτα από τόσα και τόσα σεξουαλικά σκάνδαλα της καθολικής εκκλησίας και τις διαβόητες υποθέσεις με τρομοκράτες ιμάμηδες, δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα όταν μαθαίνει για κάποιον ιερωμένο που εγκλημάτησε.

Οι εκπεσόντες αυτοί άγγελοι αμαύρωσαν το σχήμα τους και ντρόπιασαν τη θρησκευτική πίστη, παραμένοντας ορόσημο ανθρώπινης εισβολής στα ιερά και όσια των θρησκειών.

Και βέβαια δεν έχουν περιοριστεί σε μια χούφτα εγκλημάτων, καθώς ο πανταχού παρών ανθρώπινος παράγοντας έχει τον τρόπο του να λασπώνει τις άγιες δράσεις της οργανωμένης πίστης… 


Βρετανός εφημέριος-ληστής τραπεζών



Ήταν το καλοκαίρι του 1975 όταν ένας άντρας με μουστάκι μπήκε σε υποκατάστημα τράπεζας στο Πλίμουθ ακολουθούμενος από μια ηλικιωμένη γυναίκα. Όταν έφτασε στον γκισέ, άνοιξε την τσάντα και έδειξε στον ταμία κάτι που έμοιαζε με βόμβα, με το κόκκινο λαμπάκι και το χαρακτηριστικό «τικ-τακ» να πείθουν και τον πλέον άπιστο. Αφού χαρακτήρισε τους τραπεζικούς «διεστραμμένους τοκογλύφους» και απείλησε να τους τινάξει στον αέρα, έφυγε με τη συνεργό του με 2.000 λίρες στα χέρια.

Η ταυτότητα των δραστών έριξε βαριά τη σκιά της στην ντόπια κοινωνία: ο ληστής με τη βόμβα ήταν ο αιδεσιμότατος Στίβεν Καρ, ο πολυαγαπημένος εφημέριος εκκλησίας της πόλης, και η συνεργός του η γηραλέα οικιακή του οικονόμος! Και δεν ήταν μάλιστα η πρώτη φορά, καθώς το αναπάντεχο εγκληματικό δίδυμο ξάφριζε τράπεζες, παγκάρια εκκλησιών και σκευοφυλάκια αβαείων εδώ και δύο χρόνια.

Το υπόδειγμα ακεραιότητας και πραότητας, όπως χαρακτήριζε το ποίμνιό του τον ιερέα, ήταν στην πραγματικότητα ένας κλεπτομανής άντρας που λάτρευε την πολυτέλεια και τη χλιδή που το επάγγελμά του δεν μπορούσε να του εξασφαλίσει. Αφού τον καθαίρεσαν από την εκκλησία, πέρασε πέντε χρόνια στη φυλακή, όταν και αποδείχθηκε ότι ήταν παλιός γνώριμος του υπόκοσμου και κυκλοφορούσε άλλοτε με το παρατσούκλι «Πιγκουίνος»…
 

Ραβίνος-εγκέφαλος κυκλώματος πλαστογράφων



Ο «λήσταρχος ραβίνος» για μερικούς, ο «εβραίος Ρομπέν των Δασών» για άλλους, όποιο παρατσούκλι όμως κι αν του αποδώσεις η πραγματικότητα παραμένει πως ο Τζόζεφ Προυσινόφσκι ήταν το αγκάθι του επιχειρηματικού κόσμου για περισσότερο από 20 χρόνια!

Αφού απέσπασε τον σεβασμό αλλά και τη μήνη τραπεζιτών σε ΗΠΑ, Καναδά, Βρετανία, Αυστραλία, Ολλανδία, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη, ο ιερωμένος εξαπάτησε και αποστράγγισε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από εκατομμύρια δολάρια, μέσω σκιωδών εκπαιδευτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων αλλά και υποτιθέμενων φιλανθρωπικών δράσεων. Όταν μάλιστα οι Αρχές βρίσκονταν στο κατόπι του, ο ραβίνος άλλαζε απλώς έδρα και συνέχιζε ανενόχλητος την έκνομη δράση του. Οι οικονομικές απατεωνιές στη φαρέτρα του πολλές και δημιουργικές, αν και το 1981 πιάστηκε τελικά για άλλη μια πλαστή επιταγή που κατέληξε σε υπεξαίρεση 4 εκατ. δολαρίων, κάτι που θα τον έφερνε για τρία χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

Απτόητος από τη φυλάκιση, ο Προυσινόφσκι επέστρεψε στον εγκληματικό κόσμο και το 1988 συνελήφθη εκ νέου, τώρα για κομπίνα 1 εκατ. δολαρίων σε βάρος της Τράπεζας της Νέας Υόρκης. Την προηγούμενη χρονιά, το όνομά του ήταν μεταξύ των εγκεφάλων της τεράστιας κτηματομεσιτικής απάτης που ξέσπασε στο Λονδίνο, ύψους 250 εκατ. δολαρίων. Αν εξαιρέσουμε τη σύντομη παραμονή του στη στενή το 1981, οι Αρχές δεν κατάφεραν να τον στριμώξουν ποτέ για κάποιες από τις πλέον διαβόητες κομπίνες του…
 

Ο ιερέας που έφτιαξε κύκλωμα εμπορίας μεθαμφεταμίνης



Ο μονσινιόρ Κέβιν Γουάλιν είχε θεοσεβούμενη και αξιοσέβαστη επισκοπική καριέρα στις πλάτες του, αν και η πορεία του στα υψηλά κλιμάκια της καθολικής εκκλησίας υπονομεύτηκε όταν τον έπιασαν ντυμένο γυναίκα να επιδίδεται σε ομοφυλοφιλικό σεξ μέσα στο πρεσβυτέριό του. Αν και αυτό θα ήταν μόνο το κερασάκι στην εγκληματική τούρτα του ανώτερου ιερωμένου, καθώς ο μονσινιόρ είχε στήσει εντωμεταξύ εργαστήριο παραγωγής μεθαμφεταμίνης ξεπλένοντας τα παράνομα κέρδη μέσω του καταστήματος πώλησης σεξουαλικών ειδών που διατηρούσε κρυφά!

Ο «παπάς της μεθαμφεταμίνης», όπως τον χαρακτήρισε ο αμερικανικός Τύπος, είχε βγάλει περισσότερα από 300.000 δολάρια μέσω της σπείρας παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών, αν και έπεσε τελικά στη φάκα των μυστικών αστυνομικών. Όταν τον συνέλαβαν μάλιστα, το ποίμνιό του επιδόθηκε σε σφοδρή κατακραυγή κατά της δικαιοσύνης, παρά το γεγονός ότι ήταν κατάφωρα ένοχος. Καταδικάστηκε έπειτα από πολλές νομικές περιπέτειες σε πέντε χρόνια φυλάκισης…


Ο ιμάμης με τις διασυνδέσεις στον υπόκοσμο των ναρκωτικών



Ο ιμάμης Σαμσούν μπιν Αλί ήταν άλλοτε αξιοσέβαστο μέλος της μουσουλμανικής κοινότητας της Φιλαδέλφειας, με την εικόνα του να αποκαθηλώνεται ωστόσο όταν το όνομά του μπλέχτηκε στη δίνη μιας σειράς οικονομικών σκανδάλων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ισλαμιστής θρησκευτικός ηγέτης διατηρούσε διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο της πόλης, ο οποίος χρηματοδοτούσε τις εκπαιδευτικές του δράσεις, απλή βιτρίνα των έκνομων δραστηριοτήτων του.

Αργότερα κατηγορήθηκε και για συμμετοχή του σε σπείρα εκβιαστών, αν και η βασική του ασχολία παρέμενε η απάτη με το τζαμί του και τη θρησκευτική σχολή που διατηρούσε μόνο και μόνο για να ξεπλένει μέσω φιλανθρωπικών δράσεων τα τεράστια κέρδη του εγκληματικού υπόκοσμου της Φιλαδέλφειας! Ο κοριός του FBI κατέγραψε τουλάχιστον 27 διαφορετικά κακουργήματα του ιμάμη που θα τον έφερναν εφτά χρόνια στη στενή…
 

Ο φονικός πάστορας



Στο έργο ενός ιερωμένου δεν περιλαμβάνεται συνήθως η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής, αν και για τον πάστορα της Βαλτιμόρης, Κέβιν Πουσία, αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Ο άνθρωπος του Θεού με το σοβαρό φιλανθρωπικό έργο υπέρ των ατόμων με αναπηρία στράφηκε κατά της κοινότητας όταν έβαλε στο στόχαστρο τον τυφλό επιστάτη της ενορίας του. Αφού του έκανε σειρά από ασφάλειες ζωής, που θα έφερναν στον πάστορα περισσότερα από 1,5 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις, έδωσε 50.000 δολάρια σε πληρωμένο δολοφόνο για να τον βγάλει από τη μέση, όπως και έγινε τελικά το 2009.

Ο τραγικός επιστάτης έφαγε μια σφαίρα στο κεφάλι και ο πάστορας ήταν τώρα ένας πλούσιος άνθρωπος του Θεού, αν και η αστυνομία θα είχε εντέλει άλλη γνώμη, όταν ανακάλυψε ότι ο παπάς είχε υπογράψει τρία ακόμα συμβόλαια θανάτου για τον μακροχρόνιο σύντροφό του και δύο ακόμα άτομα με αναπηρίες, ώστε να εισπράξει μερικές ακόμα ασφαλιστικές αποζημιώσεις! Έφαγε ισόβια κάθειρξη συν 45 χρόνια…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.