Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

Όλα έτοιμα για την ομαλή έναρξη του σχολικού έτους στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχει γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ουρανία Αντωνοπούλου διαβεβαίωσε στην Ολομέλεια της Βουλής πως για το σχολικό έτος 2015-2016 έχει γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός και οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους στις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ.

Το σχολικό έτος 2014-2015 οι ΕΠΑΣ ξεκίνησαν τη λειτουργίας τους με δυο μήνες καθυστέρηση, σύμφωνα με τον βουλευτή Σπυρίδων Δανέλλη, που απηύθυνε σχετική ερώτηση με τα προβλήματα που σημειώθηκαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος. Όπως ανέφερε ο βουλευτής οι ωρομίσθιοι άρχισαν να υπογράφουν συμβάσεις μετά τις 10 Νοεμβρίου ενώ σημείωσε ότι αυτοί αποτελούν το 70% του εκπαιδευτικού δυναμικού.

Από τον βουλευτή αναφέρθηκαν και άλλα προβλήματα όπως το γεγονός ότι οι ωρομίσθιοι πληρώνονται μετά από τέσσερις μήνες δική τους εργασίας και μάλιστα με μερικό ωρομίσθιο και διαφορετικό ανά περιφέρεια ενώ η καθυστέρηση στην πρόσληψή τους έχει ως αποτέλεσμα να μην πληρούν τα κριτήρια για ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας τους θερινούς μήνες.

Όπως προειπώθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνουν εγκαίρως οι προσλήψεις των ωρομισθίων και να ενταχθούν κανονικότατα στην επόμενη χρονιά στους καταλόγους των επιδοτούμενων ανέργων, ενώ παράλληλα δεν θα υπάρχει και απώλεια διδακτικών ωρών και για τους μαθητές.

Σημειώνουμε ότι ο ΟΑΕΔ δεχόταν αιτήσεις για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς το διάστημα από τις 6 Ιουλίου έως και τις 10 του ίδιου μήνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.