Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Αίθουσα αφιερωμένη στα βιντεοπαιχνίδια εγκαινιάζει το Γαλλικό Ινστιτούτο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εξερευνήσουν την κουλτούρα «geek».
Με την πεποίθηση ότι τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν πλέον μια «σύγχρονη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος αποφάσισε να δημιουργήσει μέσα στη βιβλιοθήκη «Octave Merlier» ένα νέο χώρο αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτά και την κουλτούρα «geek».

Ο νέος αυτός χώρος θα προτείνει σε όλους τους χρήστες του, μεγάλους και μικρούς, μια τεκμηριωμένη προσφορά που θα επικεντρώνεται στις εταιρείες παραγωγής, σε Γάλλους και σε γαλλόφωνους προγραμματιστές και δημιουργούς. Θα μπορούν έτσι οι ενδιαφερόμενοι να εξερευνήσουν το σύμπαν των Eric Chahi («Another world», «From Dust»), Michel Ancel («Rayman»), Ronan Coiffec («Les Lapins crétins»), Patrice Désilets («Prince of Persia»), ή ακόμη και να ανακαλύψουν το υπέροχο «Child of light» του Patrick Plourde, την τελευταία δημιουργία του UbiArt framework σε PS4.

Η νέα αίθουσα βιντεοπαιχνιδιών θα έχει τέσσερις κονσόλες με τρεις οθόνες: μια WiiU, ένα Xbox 360, ένα Xbox One και ένα Playstation 4. Κάθε οθόνη θα αντιστοιχεί σε τρεις θέσεις παικτών ώστε να επιτρέπει την ταυτόχρονη συμμετοχή στο παιχνίδι δύο ή τριών ατόμων. Θα υπάρχουν επίσης και ράφια με προτάσεις βιντεοπαιχνιδιών για τις προτεινόμενες εφαρμογές, για ενημέρωση επί τόπου, καθώς και μια επιλογή εντύπων ειδικευμένων στο βιντεοπαιχνίδι, την ιστορία του και την εξέλιξή του, και βιβλία θεωρίας της ανάλυσης και της έρευνας.

Στο νέο αυτό χώρο της βιβλιοθήκης θα προτείνονται μόνο παιχνίδια κονσόλας, με στόχο να αναδειχθεί το βιντεοπαιχνίδι ως «πολιτιστική πρακτική και δραστηριότητα για όλες τις ηλικίες», και παράλληλα να προβληθεί ο εκπαιδευτικός του ρόλος μέσα από την εμπειρία της ταυτόχρονης συμμετοχής πολλών παικτών στο παιχνίδι. Η αίθουσα θα υποδέχεται επίσης και δρώμενα με θέμα το βιντεοπαιχνίδι, τη μύηση της οικογένειας σε αυτό, αλλά και τουρνουά, μετατρέποντας την έτσι σε ζωντανό και ευχάριστο χώρο συνύπαρξης των χρηστών της.

Σημειώνεται, ότι η Βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος «Octave Merlier», εκτός από εργαλείο προώθησης της σύγχρονης εικόνας του, είναι και ένα κέντρο πληροφόρησης με ποικιλία τεκμηρίων για τη Γαλλία και τους γαλλόφωνους πολιτισμούς, που εστιάζει στην επικαιρότητα της πολιτιστικής, πνευματικής και εκδοτικής ζωής. Οι συλλογές της, με ελεύθερη πρόσβαση, έχουν στόχο την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών αποστολών του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, θέτοντας στη διάθεση των χρηστών της, ποιοτικές εκδόσεις από έντυπα, οπτικοακουστικό και ψηφιακό υλικό, ώστε να δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο ένα σταθερό και δυναμικό δεσμό με την κοινωνική και πολιτιστική επικαιρότητα.

Τα εγκαίνια του νέου χώρου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 12.30. Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μέλη της βιβλιοθήκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.