Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η μείωση των εκπαιδευτικών συγκριτικά με το 2010

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε αναλυτικά στοιχεία.

Σχεδόν στο 28% ανέρχεται η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 2010 έως και σήμερα. Στοιχεία για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη Β/θμια παραθέτει ο αιρετός κ. Κορδής σύμφωνα με τον οποίο ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που υπηρετούσε το 2015 φθάνει τους 68472.

Με βάση τα στοιχεία που είχε ανακοινώσει το Σεπτέμβριο η ΟΛΜΕ προχωρήσαμε σε μια επικαιροποίηση του πίνακα από τον αποδεικνύεται η μείωση για τις περισσότερες ειδικότητες. Σε απόλυτα μεγέθη οι Φιλόλογοι μειώθηκαν κατά 5.704 ενώ οι Μαθηματικοί κατά 3.229. Ακολουθούν Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, Γεωλόγοι, οι ΠΕ04 δηλαδή, με 2766 θέσεις μείωση ενώ κατά 1900 μειώθηκαν οι θέσεις των εκπαιδευτικών Αγγλικής. Ακολουθούν με μείωση 1891 θέσεων οι ΠΕ18 και με 1883 οι ΠΕ11.

Για τις περισσότερες ειδικότητες η μείωση ξεπερνά το 20% ενώ όπως προαναφέραμε η συνολική μείωση ξεπερνά το 27%.

Ο Σεπτέμβριος αναμένεται δύσκολος για τη δημόσια εκπαίδευση καθώς θα πρέπει να προσληφθούν για μια ακόμη χρονιά χιλιάδες αναπληρωτές ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να εξασφαλιστούν κονδύλια μέσω του ΕΣΠΑ ενώ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πιθανόν να αξιοποιηθεί ώστε να καλυφθούν κενά ιδίως στη Β/θμια.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.