Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και δήμου Θήρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Σαντορίνης.
Με στόχο την ανάδειξη σημαντικών αρχαιοτήτων και τη βελτίωση των πολιτιστικών υποδομών της Σαντορίνης, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης και ο δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος σύναψαν προγραμματική σύμβαση, στην οποία περιλαμβάνεται η έκθεση, για πρώτη φορά, της Κόρης της Θήρας την άνοιξη του 2016 στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου του νησιού, η έκθεση τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας και η ανάδειξη των ανασκαφών και των χώρων στα Μεσαιωνικά Καστέλια, αρχίζοντας από τον Σκάρο.

ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Κατά την επίσκεψή του στη Σαντορίνη, ο υπουργός ανήγγειλε ότι θα επιχειρηθεί η ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανακαίνισης του Αρχαιολογικού Μουσείου, για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη από το αρχιτέκτονα του έργου κ. Γρηγοριάδη και πολεοδομική άδεια.

Επίσης, συμμετέχοντας σε ημερίδα, με θέμα «Σαντορίνη-Προορισμός όλο το χρόνο», ο κ. Ξυδάκης τόνισε: «Ανεξάντλητη πηγή αυτογνωσίας, ο πολιτισμός δεν είναι εργαλείο του τουρισμού, αλλά βασικός αναπτυξιακός πυλώνας για την Ελλάδα, ιδίως για το Αιγαίο» και συμπλήρωσε: «Για τα τουριστικά νησιά πρέπει να δούμε σοβαρά τη φέρουσα ικανότητα και τη διαφύλαξη των όρων αειφορικής ανάπτυξης. Η υπερσυσσώρευση απειλεί το συγκριτική πλεονέκτημα του Αιγαίου, δηλαδή τη μοναδική συνύπαρξη φυσικού κάλλους και πολιτιστικού πλούτου».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.