Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Oλιγόμηνη παράταση της θητείας των οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εκλογές των νέων οργάνων θα γίνουν με βάση νέο νόμο.

Τροπολογία με την οποία παρατείνεται η θητεία των μονομελών και συλλογικών οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, που η θητεία ολοκληρώνεται εντός του 2015, μέχρι και τις 31.10.2015, κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Καταργούνται επίσης οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη συμμετοχή των Συμβουλίων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Σχολών αυτών στη διαδικασία προεπιλογής των Πρυτάνεων και των Κοσμητόρων αντίστοιχα.

Η παράταση της θητείας των μονομελών και συλλογικών οργάνων της διοίκησης αποφασίσθηκε προκειμένου οι εκλογές των νέων οργάνων της διοίκησης να γίνουν με βάση τη διάταξη του νόμου του υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, του οποίου επίκειται η ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων το επόμενο διάστημα.

Επίσης λαμβάνεται πρόνοια για την περίπτωση που μονομελή όργανα εκλείπουν για οποιονδήποτε λόγο. Στην περίπτωση αποχώρησης μονομελών οργάνων διοίκησης, για οποιονδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένου του λόγου παραίτησης ή συνταξιοδότησης, η Σύγκλητος του οικείου ιδρύματος ορίζει μεταξύ των μελών της τον αντικαταστάτη αυτών μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (31.10.2015). Η κατά τα ανωτέρω θητεία αντικατάστασης δεν θεωρείται πλήρης θητεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.