Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Εντεκάχρονη έμεινε έγκυος από τον παππού της ετεροθαλούς αδελφής της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια ιστορία που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

Υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ουρουγουάη είναι η ιστορία ενός 11χρονου κοριτσιού που έμεινε έγκυος από τον 41χρονο παππού της ετεροθαλούς αδελφής της, ο οποίος επισκεπτόταν πολύ συχνά το σπίτι τους στο Μοντεβιδέο.

Από τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της η μικρή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο Παίδων της πρωτεύουσας της χώρας.

Σύμφωνα με το RTL, η Ουρουγουάη νομιμοποίησε τη διακοπή κύησης έως τη 12η εβδομάδα, το 2013, ύστερα από διαφωνίες διαρκείας για το θέμα. Ο νόμος επιτρέπει σε περιπτώσεις βιασμού τη διακοπή της κύησης μέχρι τη 14η εβδομάδα.

Η επικεφαλής των αρμόδιων αρχών τονίζει πάντως πως αν υπάρξει κάτι που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του κοριτσιού, τότε οι δικαστικές αρχές μπορεί να επιτρέψουν κατ’ εξαίρεση την άμβλωση.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η 11χρονη παρουσιάζει μια ελαφρά νοητική υστέρηση και μαθησιακά προβλήματα, που δεν αναγνωρίζονται ως αναπηρία.

Στις ιατρικές εκθέσεις επισημαίνεται πως η ίδια δεν έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί τις συνέπειες της εγκυμοσύνης της, τη μητρότητα και τη σχέση της με έναν άνδρα πολύ μεγαλύτερό της.

«Η κατάσταση είναι δεν κρύβει κινδύνους ούτε για τη ζωή του κοριτσιού ούτε για τη ζωή του εμβρύου, δεν μπορούμε να την υποχρεώσουμε να προχωρήσει σε άμβλωση», δηλώνει η υπεύθυνη του Ινστιτούτου του Παιδιού Monica Silva.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.