Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Εξουδετέρωσαν χειροβομβίδα σε σπίτι στην Πύλη Τρικάλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η εξουδετέρωση χειροβομβίδας με ελεγχόμενη έκρηξη, η οποία είχε εντοπιστεί σε σπίτι στο δημοτικό διαμέρισμα Κοτρωνίου του Δήμου Πύλης στο νομό Τρικάλων.

Στην επιχείρηση, που έγινε έξω από το χωριό, πήραν μέρος συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύλης, του ΕΚΑΒ, πυροτεχνουργοί του Στρατού και του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε ειδοποιήσει άμεσα το αστυνομικό τμήμα Πύλης μόλις εντόπισε τη χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το trikalaola.gr ένας 87χρονος από το Κοτρώνι του δήμου Πύλης Τρικάλων που απεβίωσε το 2011, είχε κρύψει κάτω από τη στέγη του σπιτιού του που διέμενε, μία χειροβομβίδα από το 1940.



Ο 87χρονος πριν αποβιώσει, ενημέρωσε τα παιδιά του πως κάτω από τη στέγη του σπιτιού, μέσα σε έναν τενεκέ, είχε κρύψει έναν… «βρικόλακα», εννοώντας την χειροβομβίδα.

Τα παιδιά του όμως, για διάφορους λόγους, δεν έκαναν καμία ενέργεια να ψάξουν αν πράγματι ο αείμνηστος παππούς είχε κρύψει τον «βρικόλακα». Τώρα όμως, τα παιδιά του αποφάσισαν να ανακαινίσουν το σπίτι, καθώς είναι παλιό και χθες ένα μέλος της οικογένειας, μπήκε στη διαδικασία να δει αν πράγματι αλήθευε αυτό που τους είχε πει ο παππούς.

Έμεινε έκπληκτος αφού όταν ανέβηκε πάνω από το ταβάνι, είδε την χειροβομβίδα εκεί που τους είχε πει ο παππούς.

Χωρίς περιστροφές, η οικογένεια ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία και μετά ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα, μέχρι και σήμερα που έγινε η ελεγχόμενη έκρηξη.



Σήμερα το μεσημέρι στο σπίτι που βρισκόταν η χειροβομβίδα, κατέφθασε ειδική ομάδα πυροτεχνουργών, του Σώματος Υλικού Πολέμου που εδρεύει στο Συκούριο Λάρισας, Πυροσβεστικό όχημα, περιπολικό της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι πυροτεχνουργοί μετέφεραν με ασφάλεια την παλιά χειροβομβίδα σε απομακρυσμένο σημείο εκτός χωριού, πραγματοποιώντας την ελεγχόμενη έκρηξη, βάζοντας τέλος στην ιστορία της χειροβομβίδας.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο από το trikalaola.gr.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.