Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

«Φρένο» στις εργασίες σε διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιθεωρητές διενήργησαν αυτοψία με εντολή του Γ. Τσιρώνη.

Την παρέμβαση Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη για διακοπή εργασιών προκάλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρονται σε έργα και δραστηριότητες της Αττικό Μετρό Α.Ε. στο διατηρητέο κτίριο, που βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς 1 και Ερμού 80.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου για το συγκεκριμένο κτίριο είχαν εκδοθεί δυο υπουργικές αποφάσεις:

α) η υπ’ αριθμ. 23327/2002 ΦΕΚ 1040/Δ/2002 «Καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης στο διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται επι της οδού Αθηνάς 1 και Ερμού 80 εντός του εγκεκριμένου σχεδίου Αθηνών» και

β) η υπ’ αριθμ. 12896/2003 ΦΕΚ 19/Δ/2003 «Αποκατάσταση και προσθήκη στο κτίριο επι της οδού Αθηνάς 1 και Ερμού 80 στο Μοναστηράκι ΜΕΤΡΟ Αθήνας, γραμμές 2 και 3 με συνημμένες αρχιτεκτονική – στατιστική – Η/Μ μελέτες, κλιματισμός – ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ισχυρών και ασθενών ρευμάτων».

Οι ως άνω Υπουργικές Αποφάσεις του 2002 και 2003 είναι σε ισχύ, δεδομένου ότι δεν ανακλήθηκαν ως σήμερα.

Μετά από σχετικές καταγγελίες ότι στο ως άνω διατηρητέο κτίριο γίνονται επεμβάσεις χωρίς άδεια, ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, ευαίσθητος σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς, παρενέβη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και έδωσε εντολή στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος να διεξάγουν άμεσα σχετικό έλεγχο προς διερεύνηση των καταγγελομένων.

Οι Επιθεωρητές διενήργησαν αυτοψία και κάλεσαν την αρμόδια πολεοδομία να προβεί άμεσα στις δικές της ενέργειες. Κατόπιν τούτου, η Πολεοδομία Αθηνών προέβη σε διακοπή των οικοδομικών εργασιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.