Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Μειώνει τη συμμετοχή χαμηλόμισθων στα φάρμακα ο Κουρουμπλής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Εμείς έχουμε αποφασίσει να προσλάβουμε 4.500 ανθρώπους».
Μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα στα φάρμακα από 25% σε 15% έως τον Ιούλιο προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Από τη διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με την φαρμακοβιομηχανία, την οποία δεν έκανε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση επί της ουσίας, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα από 25% στο 15%» είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή online του Μega.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του σήμερα στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως θα λειτουργήσουν 200 κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας τον Ιούλιο. Πρόσθεσε ότι «εμείς έχουμε αποφασίσει να προσλάβουμε 4.500 ανθρώπους. Αυτό δείχνει βούληση να στηρίξουμε το σύστημα» αλλά σημείωσε πως υπάρχει καθυστέρηση στις διαδικασίες από το ΑΣΕΠ.

«Για να προσλάβεις με τη σημερινή διαδικασία του ΑΣΕΠ ένα νοσηλευτή θέλεις το λιγότερο οκτώ μήνες. Για να προσλάβεις ένα γιατρό θέλεις τουλάχιστον έναν χρόνο» επισήμανε. Δεσμεύθηκε ωστόσο ότι «του χρόνου τέτοιον καιρό που θα έχουν γίνει 4.500 προσλήψεις» και θα έχει στηθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη. «Η νέα κυβέρνηση παρέλαβε ένα σύστημα το οποίο είναι σε πλήρη κατάρρευση και παραταύτα ενεργοποιήθηκαν τρεις διαγωνισμοί που είχαν παροπλιστεί από την εποχή των μνημονίων και αυτή τη στιγμή οδεύουν στα νοσοκομεία 800 γιατροί», σημείωσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.