Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από 15 έως 30 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά καρκίνο που διαγιγνώσκεται συχνότερα στις μέρες μας στον αναπτυγμένο κόσμο. Η εμφάνισή του οφείλεται στον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.

Με αφορμή τον Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, μέλος του οποίου είναι και ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, παρέχει σε άντρες και γυναίκες, ηλικίας 50-75 ετών, τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικής εξέτασης από τις 15-30 Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη δωρεάν εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα, καλώντας στα τηλέφωνα 2310459660 (Θεσσαλονίκη) και 210 6966100 (Αττική).

Η εξέταση γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο και δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου. Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των Εθνικών Προγραμμάτων πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.