Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ακριβότερο το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακρίβεια και κερδοσκοπία επανεμφανίστηκαν στο καλάθι της νοικοκυράς και μάλιστα στις πασχαλινές αγορές. Κρεοπώλες πωλούν τα αρνάκια και κατσικάκια με αυξημένες σε σχέση με πέρυσι τιμές κατά 25%. Επικαλούνται τις ανατιμήσεις που έκαναν οι κτηνοτρόφοι λόγω των ζημιών που υπέστησαν στα κοπάδια τους από τον καταρροϊκό πυρετό.

Μανάβικα πωλούν τα κηπευτικά ακριβότερα ακόμη και 100% έναντι του περσινού Πάσχα, αποδίδοντας τις υψηλές τιμές στις αντίστοιχες που διαμόρφωσαν οι παραγωγοί λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τις καλλιέργειές τους. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τιμοληψίες, τα εγχώρια αρνάκια και κατσικάκια γάλακτος έχουν σκαρφαλώσει ακόμη και στα 11,5 ευρώ το κιλό στα κρεοπωλεία, ενώ και οι χαμηλές τιμές-προσφορές των σούπερ μάρκετ είναι υψηλότερες κατά 25%.

Αλλά και οι πατάτες έχουν εκτιναχθεί στο 1 ευρώ το κιλό, ενώ κατά 50% ακριβότερα από πέρυσι πωλούνται ο άνηθος και ο μαϊντανός. Διπλάσιες και οι τιμές στα αγγούρια. Το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού για τις χιλιάδες των ελληνικών νοικοκυριών είναι δυσβάσταχτο. Μετά την ανεργία και τη μείωση των εισοδημάτων τους, απέκτησαν έναν άλλον αντίπαλο, αυτόν της κερδοσκοπίας.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων αδυνατούν να παρέμβουν ουσιαστικά καθώς η αγορά είναι ελεύθερη, ενώ άλλος ένας παράγοντας που καθυστέρησε τη δράση τους ήταν κι αυτός της μετεκλογικής περιόδου και της καθυστερημένης τοποθέτησης της επικεφαλής αξιωματούχων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.