Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Εσδράς: Εγκληματικές μπίζνες με τους πρόσφυγες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη διαδικασία της διαχείρισης του μεταναστευτικού από το οργανωμένο έγκλημα, περιέγραψε ο Δανιήλ Εσδράς, επικεφαλής του ελληνικού Γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, μιλώντας για το χρήμα και την εκμετάλλευση που δεν γνωρίζουν σύνορα.

«Οι άνθρωποι φεύγουν από τις χώρες τους διότι κινδυνεύει η ζωή τους, από την Αιθιοπία έως τη Συρία, ξεκληρίζονται ολόκληρες οικογένειες, παιδιά και μωρά», σημείωσε ο Δανιήλ Εσδράς.

«Η διαχείριση του μεταναστευτικού γίνεται από το οργανωμένο έγκλημα. Αποφασίζουν πως θα φέρουν τους μετανάστες και πληρώνονται κατά κεφαλήν. Το χρήμα δεν γνωρίζει σύνορα, οι δουλέμποροι κερδίζουν εκατομμύρια όταν ζητούν 2-3 χιλιάδες το κεφάλι», υπογράμμισε.



«Πάνω από το 60% είναι πρόσφυγες, πεινούν, κινδυνεύουν, βομβαρδίζονται, σφάζονται», είπε και οι δουλέμποροι τους υπόσχονται παραδείσους με φωτογραφίες από παραλίες και νησιά.

Τόνισε πως υπάρχουν στοιχεία ότι 1,5-1,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία βρίσκονται στα σύνορα με την Τουρκία για να σωθούν, σε προσφυγικούς καταυλισμούς, που ψάχνουν τρόπους να περάσουν στην Ευρώπη.

«Λαθραίοι δεν είναι οι άνθρωποι», κατέληξε συμφωνώντας με τις αντιδράσεις για την χρήση του όρου «λαθρομετανάστες» ως ρατσιστικό.

Δείτε το βίντεο του Mega




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.