Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ξεμένουν από ρευστό τα ΑΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 25 Απριλίου τελικά η Σύνοδος των Πρυτάνεων.

Συνθήκες οικονομικής ασφυξίας αντιμετωπίζουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς δεν έχουν λάβει ακόμη την πρώτη δόση των κονδυλίων από την πολιτεία για το 2015, με ορισμένα από αυτά να αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα ακόμη και με πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που έγινε στα Χανιά οι Πρυτάνεις ανέφεραν ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους αρμόδιους φορείς. Έτσι ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί έκτακτη Σύνοδος για τις 5 Μαΐου, τελικά οι Πρυτάνεις θα συνεδριάσουν το ερχόμενο Σάββατο 25 Απριλίου.

«Τα χρήματα που δίνονται στην πρώτη δόση δεν είναι πάντα τα ίδια, καθώς εξαρτάται από τη ρευστότητα που έχει το κράτος. Φέτος μπαίνουμε στο τρίτο δεκαήμερο του Απρίλη και ακόμη δεν έχει δοθεί η πρώτη δόση» λέει στο Έθνος ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γιώργος Γαγλής.

Αναφορικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα, η Σύνοδος των πρυτάνεων διαπίστωσε πως, σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει ο υπουργός, συνιστά μεγάλης έκτασης αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των πανεπιστημίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.