Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Εξετάζονται ριζικές αλλαγές στην Ομάδα Δέλτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κραδασμοί στην ΕΛ.ΑΣ από βίντεο βίας.

Αναταράξεις έχουν προκαλέσει στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ δύο βίντεο που απεικονίζουν άνδρες της Ομάδας Δέλτα να ξεφεύγουν από τα όρια.

Το πρώτο βίντεο δείχνει έναν μοτοσυκλετιστή της υπηρεσίας να φέρει μικροκάμερα στο πάνω μέρος του κράνους του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και το δεύτερο δυο αστυνομικούς να προσαγάγουν με υπέρμετρη βία ένα νεαρό στα Εξάρχεια.

Για τα περιστατικά έχει ενημερωθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, που διέταξε ΕΔΕ, ο χειρισμός ωστόσο των δύο υποθέσεων από την πολιτική και φυσική ηγεσία τηε ΕΛΑΣ έχει δημιουργήσει τριγμούς στις μάχιμες υπηρεσίες. Και αυτό γιατί αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το προσωπικό που επανδρώνει τις υπηρεσίες αυτές διατυπώνει ενστάσεις για το πόσο εύκολα η ηγεσία τους βγάζει στη σέντρα χωρίς να επωμίζεται η ίδια μερίδιο της ευθύνης.

«Πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν. Δεν γίνεται τη μία μέρα να χρησιμοποιούν την ομάδα για να κάνει να κάνει όλη τη δύσκολη δουλειά στα Εξάρχεια την άλλη μέρα κατακεραυνώνουν το προσωπικό» λέει στον Ελεύθερο Τύπο. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν ότι τα δύο βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αναμένεται να επιταχύνουν τις εξελίξεις για ριζικές αλλαγές στην Ομάδα Δέλτα που προωθούνται από τη νέα πολιτική ηγεσία. Ήδη ειδική επιτροπή εξετάζει την αναμόρφωση της ομάδας που θα συνδυαστεί με ευρύτερες αλλαγές στη λειτουργία των μηχανοκίνητων ομάδων της ΕΛ.ΑΣ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.