Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Τι πρωινό πρέπει να τρώω αν έχω στρες;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν απόλυτα την ευζωία και την ευεξία του οργανισμού. Εκτιμώντας τη σπουδαιότητα μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, πλούσιας σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, φυτικές ίνες και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω νόστιμες επιλογές, για να κάνετε την υγιεινή διατροφή φιλοσοφία και καθημερινή απόλαυση. Και η υγιεινή διατροφή ξεκινά από το πιο σημαντικό μας γεύμα το πρωινό.

Το καλύτερο και πιο γρήγορο πρωινό για να αρχίσετε την ημέρα σας!

Τι πρέπει να αγοράσω ώστε να φτιάξω το υγιεινό μου πρωινό;

Σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο αναμιγνύετε νιφάδες βρώμης, σταφίδες, goji berries, ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας (βερίκοκα ή δαμάσκηνα ή σύκα), κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους, καρύδια τριμμένα.

Όταν ξυπνήσετε το πρωί προσθέστε μερικές κουταλιές από το μίγμα που έχετε φτιάξει σε ένα ποτήρι γάλα ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά. Αρωματίστε με κανέλα και αν θέλετε προσθέστε και λίγο μέλι.

Γιατί να προτιμήσω το συγκεκριμένο πρωινό;

Είναι ένα εύκολο πρωινό που αποτελεί «βόμβα» θρεπτικών συστατικών, ενισχύει τη μνήμη και εμφανίζει αντι-στρες ιδιότητες.

Θα σας χαρίσει ενέργεια, θα σας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τη σιλουέτα σας, θα σας βοηθήσει σε περίπτωση δυσκοιλιότητας και θα σας κάνει να αγαπήσετε τη βρώμη. Η βρώμη περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και είναι ιδανική για όσους έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερίνης.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου το οποίο είναι απαραίτητο για γερά οστά. Τα goji berries είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά που ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενισχύουν την αποτοξίνωση του ήπατος και έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Οι σταφίδες και τα αποξηραμένα φρούτα προσφέρουν την ποσότητα βιταμίνης C που χρειάζεστε ενώ οι τα καρύδια, οι ηλιόσποροι και οι κολοκυθόσποροι ανεβάζουν την καλή χοληστερόλη (δράση της είναι να απομακρύνει τα λίπη από τα αγγεία) και προστατεύουν την καρδιά.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.