Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Νέα βόμβα στις συντάξεις με κατάρρευση του ΟΑΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ταμείο έχει σταματήσει να πληρώνει νέες κύριες συντάξεις.

Νέα βόμβα για τις συντάξεις στον ΟΑΕΕ, έριξε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης λέγοντας ότι για το Ταμείο αυτό «δεν διαφαίνεται σωτηρία».

Ο κύριος Ρωμανιάς διαβεβαίωσε τους γιατρούς ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ενσωμάτωσης του Ταμείου τους (ΤΣΑΥ) στον ΟΑΕΕ, αφού ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών δεν διαφαίνεται να έχει σωτηρία.

«Είμαστε υπέρ των ενοποιήσεων, αλλά υπό όρους», είπε και πρόσθεσε: «Δεν νοούνται ενοποιήσεις σαν αυτές που έγιναν το 2012 με τα επικουρικά, όταν πλεονασματικά ταμεία ενοποιήθηκαν με ελλειμματικά. Σήμερα, το μεγάλο επικουρικό ταμείο, το ΕΤΕΑ, δεν μπορεί να πληρώσει συντάξεις».

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στην πράξη ο γενικός γραμματέας δεσμεύτηκε να μην ενοποιήσει τα Ταμεία των ανεξάρτητα απασχολουμένων (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ και Νομικών) με τον ΟΑΕΕ, ώστε τα αποθεματικά των φορέων αυτών να μην πέσουν στη χοάνη ενός ελλείμματος της τάξης των 535 εκατ. ευρώ που είναι η τρύπα στον ΟΑΕΕ για το 2015!

Για το λόγο αυτό έφερε και ως παράδειγμα προς αποφυγή τις ενοποιήσεις που έγιναν στα επικουρικά ταμεία, λέγοντας ότι δεν θα συμβεί αυτό που έγινε με το ΕΤΕΑ, που πήρε όλα τα ελλειμματικά ταμεία και σήμερα «δεν μπορεί να πληρώσει συντάξεις».

Ο ΟΑΕΕ βρίσκεται σε δεινή θέση και η κατάστασή του αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι το Ταμείο κρατιέται στη ζωή με διαρκείς έκτακτες επιχορηγήσεις που έχουν εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.

Πέραν αυτών, έχει σταματήσει να πληρώνει νέες κύριες συντάξεις, καθώς η μόνιμη πρακτική του σε όσους υποβάλλουν αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι να πληρώνονται μόνον οι προσωρινές συντάξεις και αυτές με σημαντική καθυστέρηση. Διαφορετικά, αν δηλαδή ζητήσουν να πάρουν κύρια σύνταξη, τότε η απάντηση είναι ότι θα περιμένουν για ίσως πάνω και από 15 μήνες. Επίσης, όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από 1η/1/2015 δεν παίρνουν ούτε την προσωρινή επειδή ο ΟΑΕΕ, όπως και όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης, δεν έχουν πάρει καμία γραπτή οδηγία για τον τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.