Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τρένο διένυσε ενάμιση χιλιόμετρο χωρίς οδηγό!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν οι επιβάτες.

Ένα περίεργο ατύχημα συνέβη στο Μαρόκο όταν ένα σταματημένο τρένο στο σταθμό Κενίτρα άρχισε να κινείται για 1,5 χλμ, με 20 επιβάτες, ενώ ο οδηγός είχε πάει «να πάρει έναν καφέ».

«Περίεργο ατύχημα [...] Ένα τρένο προχωρά χωρίς οδηγό, λίγο έλειψε να προκληθεί καταστροφή», τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Al Massae.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το τρένο, που είχε προορισμό τη Ραμπάτ, περίπου 40 χλμ. νότια της Κενίτρα, εγκατέλειψε ξαφνικά τον σταθμό τη Δευτέρα γύρω στις 9.15, στο αντίθετο ρεύμα, με κατεύθυνση τη Φες. Μια μικρή λεπτομέρεια, συνεχίζει η Al Massae: ο οδηγός δεν βρισκόταν πάνω στο τρένο. Είχε φύγει «για να πάρει έναν καφέ» και όταν επέστρεψε «διαπίστωσε έκπληκτος ότι το τρένο είχε φύγει».

Η αμαξοστοιχία διένυσε συνολικά 1.500 μέτρα προτού ακινητοποιηθεί με τρόπο επίσης ανεξήγητο. «Η μηχανή υπέστη ζημιές» αλλά δεν υπήρξε καμία «ανθρώπινη ζημία», αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες διέτρεξαν απλώς μια τρομάρα.

Λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε από αυτή την ασυνήθιστη κοπάνα, το εθνικό γραφείο των σιδηροδρόμων (OCNF) παραδέχθηκε το συμβάν με μία ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.

«Το τρένο άρχισε να κινείται στις σιδηροτροχιές. Σταμάτησε στη νεκρή γραμμή ασφαλείας που υπάρχει για αυτές τις καταστάσεις χωρίς να καταγραφεί άλλο περιστατικό στην κυκλοφορία» ανέφερε η υπηρεσία. Τους «20 επιβάτες που βρίσκονταν ήδη πάνω στο τρένο φρόντισαν αμέσως οι ομάδες του ONCF», προστίθεται στο κείμενο.

Η εταιρία αναφέρει εξάλλου πως «διεξάγονται έρευνες προκειμένου να καθοριστούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό» χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.