Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Συμμαχία ΣΕΠΕ- ΓΣΕΕ για την αδήλωτη εργασία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού ελέγχου.

Η έκταση των φαινομένων της αδήλωτης εργασίας και της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, καθώς και η ανάγκη για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Απόστολου Καψάλη, με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων της ηγεσίας του ΣΕΠΕ με τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών, με στόχο τη διαμόρφωση ενός μόνιμου μηχανισμού για την από κοινού εξέταση ζητημάτων που αφορούν την αποτελεσματικότητα των ελέγχων και της διαρκούς βελτίωσης των παρεμβάσεων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ, είχε για τον ίδιο λόγο την περασμένη εβδομάδα συνάντηση με την ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζεται, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση και την θεσμική αναβάθμιση του ΣΕΠΕ, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί μέσα στο καλοκαίρι. 


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.