Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αγνοούνται τουρίστες σε φαράγγι του Ηρακλείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια παρέα από τουρίστες αναζητούνται σε φαράγγι στην περιοχή Σκαρόνερο, δυτικά του χωριού Καμάρες, του δήμου Φαιστού του Ηρακλείου.

Στην περιοχή έγιναν έρευνες από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ που έφθασαν μέχρι σε ένα σημείο του φαραγγιού αφού από εκεί και μετά υπήρχε χιόνι. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχισθούν το πρωί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πληροφορίες για την παρέα που αναζητείται είναι συγκεχυμένες τόσο ως προς τον αριθμό τους, αφού άλλοι μιλούσαν για τέσσερα άτομα και άλλοι για έξι έως οκτώ, αλλά και για το αν επιχείρησαν τελικά να περάσουν το φαράγγι, καθώς το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό τους, βρέθηκε σταθμευμένο στην είσοδο του φαραγγιού, αλλά είναι άγνωστο αν οι ίδιοι συνέχισαν την πορεία τους ή έχουν κατασκηνώσει κάπου αλλού.

-------------

Λήξη συναγερμού για την παρέα τουριστών στην Κρήτη

Στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού λόγω της πολύωρης… βόλτας τους.

Καλά είναι στην υγεία τους οι τουρίστες, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν χθες στο φαράγγι του Σκαρόνερου στις Καμάρες του δήμου Φαιστού.

Οι επτά τουρίστες επέστρεψαν από την πολύωρη βόλτα τους, απόλυτα ικανοποιημένοι από τις ομορφιές της Κρήτης που απόλαυσαν αλλά και έκπληκτοί όταν διαπίστωσαν ότι είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Η παρέα χθες το πρωί ξεκίνησε για εκδρομή στο Σκαρόνερο. Το φυσικό τοπίο φαίνεται πως τους εντυπωσίασε και αποφάσισαν να παρατείνουν την παραμονή τους στο φαράγγι. Η καθυστέρηση αυτή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα κινητά τους τηλέφωνα δεν είχαν σήμα, θορύβησε συγγενείς τους, που ειδοποίησαν τις αρχές.

Η κινητοποίηση της ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. ήταν άμεση, τερματίστηκε ωστόσο όταν οι επτά τουρίστες βγήκαν, απόλυτα ασφαλείς, από το φαράγγι όπου είχαν κατασκηνώσει.




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.