Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

«Τα ηλεκτρονικά ακυρωτικά μηχανήματα της Siemens ήταν απογοητευτικά»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση της Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Στα δημοσιεύματα που αφορούν τις εξαγγελίες για ηλεκτρονικά εισιτήρια και αυξήσεις εισιτηρίων, «καθώς και την ‘εμπλοκή’ της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ‘ΔΙΑΖΩΜΑ’, (πρόεδρος της οποίας είναι ο πρώην υπουργός Πολιτισμού κ. Μπένος), όλο και πιο πολύ στα εσωτερικά του υπουργείου Πολιτισμού μαζί με διάφορους χορηγούς - ιδιωτικές εταιρείες», αναφέρεται ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), που επισημαίνει:

«Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, είμαστε θετικοί αλλά θέλουμε να επισημάνουμε ότι πρέπει να προσεχθεί η τεχνική κάλυψη του όλου εγχειρήματος, γιατί η προηγούμενη εμπειρία μας από τα ηλεκτρονικά ακυρωτικά μηχανήματα της Siemens σε διάφορους Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία, ήταν απογοητευτική και μη λειτουργική. Επίσης η κινητικότητα για συνεργίες-συνεργασίες, τη δεδομένη στιγμή, σχετικά με δράσεις σε Αρχαία Θέατρα κτλ, από την ΜΚΟ ‘ΔΙΑΖΩΜΑ’, μαζί με τη συμμετοχή χορηγών-εταιρειών, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τα ποσά που αναφέρονται ότι θα απορροφηθούν μέσω του ΕΣΠΑ, πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθούν;

Μας προκαλεί δε μεγάλη έκπληξη, ότι όλες αυτές τις δράσεις τις ανακοινώνει η συγκεκριμένη ΜΚΟ, σε συνάντηση των εταιρικών μελών της σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα και όχι το υπουργείο Πολιτισμού. Μήπως αυτός είναι ένας λόγος που κατά καιρούς όπως και τώρα, κάποιοι επιθυμούν την διάλυση του υπουργείου Πολιτισμού; Είμαστε υπέρ των αναπτυξιακών δράσεων, υπό τον αυστηρό έλεγχο του υπουργείου, ώστε να ωφεληθεί και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, αναφορικά με τους εθελοντές, η ΠΕΥΦΑ σημειώνει: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι, για πάρα πολλούς λόγους που αν χρειαστεί θα αναπτύξουμε και αφορούν κύρια την ασφάλεια των Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων. Οι δηλώσεις της νέας προέδρου του ΤΑΠΑ κ. Ασπασίας Λούβη, σχετικά με την ‘εθελοντική φύλαξη’, πιστεύουμε ότι ήταν ατυχείς, σίγουρα δεν εκφράζουν την πολιτική βούληση του υπουργείο Πολιτισμού και περιμένουμε την ανάκλησή τους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.