Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων στον Πύργο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεργεία του δήμου προχωρούν στον καθαρισμό και στην απολύμανση των χώρων.

Ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, η αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη του Πύργου. Φορτωτές, φορτηγά και απορριμματοφόρα έχουν αρχίσει να απομακρύνουν ποσότητες απορριμμάτων από κεντρικά σημεία του Πύργου, καθώς και έξω από σχολεία.

Παράλληλα, συνεργεία του δήμου προχωρούν στον καθαρισμό και στην απολύμανση των χώρων όπου βρίσκονταν για μήνες, τόνοι με σακούλες απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες 2.000 τόνοι απορριμμάτων θα μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ Φλόκα της Δυτικής Αχαΐας και άλλοι 1.500 τόνοι στον ΧΥΤΑ Στράτου Αιτωλοακαρνανίας. Προηγουμένως όμως τα απορρίμματα θα μεταφέρονται σε σταθμό μεταφόρτωσης, που θα λειτουργήσει σε χώρο έξω από το δημοτικό στάδιο του Πύργου.

Στο μεταξύ, η συντονιστική επιτροπή αγώνα της Δυτικής Αχαΐας, που τις προηγούμενες ημέρες είχε αποκλείσει τον ΧΥΤΑ Φλόκα, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην μεταφορά απορριμμάτων από τον Πύργο, πρόκειται να συνεδριάσει απόψε προκειμένου να πάρει αποφάσεις για την στάση που θα κρατήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατατεθεί εισήγηση για δίμηνη ανοχή, δηλαδή μέχρι να υλοποιηθεί η απόφαση που αφορά την μεταφορά στον ΧΥΤΑ Φλόκα 2.000 τόνων απορριμμάτων από τον Πύργο.

Πάντως, η συντονιστική επιτροπή έχει πάρει απόφαση για προσφυγή στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, με σκοπό τον έλεγχο της ορθής λειτουργία του ΧΥΤΑ Φλόκα.

Τέλος, στις 12.00 αύριο το μεσημέρι, φορείς οργανώσεις και σύλλογοι οργανώνουν συλλαλητήριο στον Πύργο, «για μία πόλη χωρίς σκουπίδια», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.