Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τι αλλάζει στα φωτοβολταϊκά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εταιρείες φωτοβολταϊκών συστημάτων από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία και τουλάχιστον άλλες δέκα χώρες συμφώνησαν να δημιουργήσουν την πρώτη διεθνή ένωση φωτοβολταϊκών, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την επιρροή τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ένωση αυτή θα ονομάζεται Global Solar PV Council και αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Η δημιουργία της θα επιτρέψει «την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών» και θα επιτρέψει να υπάρχει «παγκόσμια αντιπροσώπευση των συμφερόντων» των εταιρειών αυτών, όπως δήλωσε ο Ντέιβιντ Βέντεπολ, εκπρόσωπος του γερμανικού λόμπι BSW-Solar. Η ένωση θα εκφράζει τις θέσεις για λογαριασμό του κλάδου «σε όλες τις στρατηγικές παγκόσμιες συναντήσεις για την ενέργεια και το περιβάλλον» προσέθεσε ο Βέντεπολ.

Χώρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη αυξάνουν συνεχώς την παραγωγή ενέργειας από ηλιακά συστήματα. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να αυξηθεί περαιτέρω η ολοένα μεγαλύτερη ζήτηση για ενέργεια, χωρίς όμως να αυξάνονται οι εκπομπές ρύπων. Καθώς ο κλάδος επεκτείνεται συνεχώς, αυξάνεται και η ανάγκη να υπάρξει καλύτερη εκπροσώπηση των εταιρειών που τον απαρτίζουν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.