Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Σκληρή κόντρα Περιφέρειας - ΚΕΔΕ για το Επισιτιστικό Πρόγραμμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για μικροπολιτικές τακτικές κάνει λόγο η Περιφέρεια.

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι σχέσεις Περιφέρειας Αττικής και ΚΕΔΕ με αφορμή το Επισιτιστικό Πρόγραμμα, ύψους 330 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Η Περιφέρεια Αττικής καταλογίζει στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι, με αφορμή το πρόγραμμα, προσπαθεί να δημιουργήσει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του A' και του B' βαθμού Αυτοδιοίκησης και να «προσωποποιήσει τη διαχείριση των συγκεκριμένων κονδυλίων για λόγους μικροπολιτικής τακτικής».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, από την πλευρά του, δηλώνει προς την Περιφέρεια Αττικής ότι «δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα να διεκδικούμε και να διαχειριζόμαστε οι ίδιοι, και όχι μέσω μεσαζόντων, τα χρήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες». Διατυπώνει «με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τη βούληση των ΟΤΑ A' βαθμού να είναι αυτοί που θα διαχειρισθούν τα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας».

Η διένεξη μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΚΕΔΕ αφορά το ποιος από τους δύο θα είναι ο «επικεφαλής εταίρος» στο σχεδιασμό και τη διαχείριση του προγράμματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.