Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Πως θα ρυθμίσετε τις οφειλές με τις 100 δόσεις και να διαγράψτε πρόστιμα - Αναλυτικά παραδείγματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, εξήγησε χθες ότι η ρύθμιση στηρίζεται στην εξής αρχή. «Έλα να πληρώσεις ότι μπορείς από το κεφάλαιο της ληξιπρόθεσμης οφειλής και θα κουρευτεί μέχρι και το 100% των προσαυξήσεων».

Ρύθμιση – εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο με ισχυρά κίνητρα, που φθάνουν μέχρι και την ολική διαγραφή των προστίμων και προσαυξήσεων και η οποία θα ισχύσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, καταθέτει άμεσα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να εισρεύσει «ζεστό χρήμα» στα δημόσια ταμεία.

Την ίδια ώρα, στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η νέα ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων που προβλέπει κούρεμα προστίμων, άρση του πλαφόν των οφειλών και μπόνους για όσους καταβάλουν είτε ολόκληρη την οφειλή εφάπαξ, ή μέρος της με την πρώτη δόση.

Το σχέδιο της ρύθμισης που εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του Mega, στηρίζεται στην εξής αρχή. «Έλα να πληρώσεις ότι μπορείς από το κεφάλαιο της ληξιπρόθεσμης οφειλής και θα κουρευτεί μέχρι και το 100% των προσαυξήσεων».

Πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση:





--------------

Σημαντικά οφέλη για όσους έχουν οφειλές προς το δημόσιο περιλαμβάνει η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και η διάταξη για τους παλαιούς οφειλέτες, που εισήχθη στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Όπως ξεκαθάρισε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, η ρύθμιση αφορά τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι 31/12/2014 και έχουν βεβαιωθεί μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση ενώ αναφέρεται στις προσαυξήσεις από πρόστιμα και τόκους και όχι στο κεφάλαιο της οφειλής.

Δείτε αναλυτικά παραδείγματα:




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.