Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ο συνιδρυτής της Microsoft ανακάλυψε βυθισμένο ιαπωνικό πολεμικό πλοίο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον συνιδρυτή της Microsoft Πολ Άλεν ανακάλυψε το ιαπωνικό πολεμικό πλοίο Μουσάσι, ένα από τα μεγαλύτερα θωρηκτά που κατασκευάστηκαν ποτέ και το οποίο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα ανοικτά των ακτών των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος.



Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και μεταδίδει το CNN, για τις έρευνες χρησιμοποιήθηκε το γιοτ του Άλεν, το M/Y Octopus, το οποίο διαθέτει συστήματα προηγμένης τεχνολογίας και σε συνδυασμό με τη μελέτη ιστορικών αρχείων και τοπογραφικών δεδομένων οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν το πλοίο δίνοντας ένα τέλος στο μυστήριο δεκαετιών που περιέβαλε την ακριβή τοποθεσία του Μουσάσι.



Το πολεμικό πλοίο βυθίστηκε στις 24 Οκτωβρίου 1944 από αμερικανικά αεροσκάφη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 1.000 Ιάπωνες, δηλαδή περίπου το ήμισυ του πληρώματος του πλοίου.



«Ο κ. Άλεν έψαχνε για το Μουσάσι για παραπάνω από 8 χρόνια και η ανακάλυψη αυτή θα βοηθήσει όχι μόνο να ολοκληρωθεί η ιστορία του πλοίου αλλά και να δώσει ένα συναισθηματικό κλείσιμο στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που ανήρτησε ο Άλεν στην ιστοσελίδα του, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ .



Το Μουσάσι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα θωρηκτά που κατασκευάστηκαν ποτέ, ζυγίζοντας σχεδόν 73.000 τόνους όταν ήταν πλήρως φορτωμένο, ενώ διέθετε 9 κύρια όπλα και αεροσκάφη. Τα μεγαλύτερα όπλα του μπορούσαν να εκτοξεύσουν πυραύλους που έφταναν σε βάρος τον 1,5 τόνο ο καθένας.

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία και το καμάρι ενός ολόκληρου έθνους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Άλεν, λέει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εκπρόσωπος της ομάδας του Άλεν δήλωσε ότι περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ανακάλυψη θα γίνουν διαθέσιμες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δείτε εδώ βίντεο από το CNN



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.